Şi FC Argeş e echipă a tuturor posibilităţilor, nu doar Mioveniul: 2-1 la Ploieşti, cu Petrolul

Date:

Share post:

Fără niciun obiectiv sezonul acesta, la distanţă mare şi de locurile de promovare – oricum, inaccesibile, juridic vorbind – şi de cele care duc spre tăpşanele ligii a 3-a, FC Argeş părea victima ideală a celor de la Petrolul Ploieşti, în meciul încheiat acum câteva minute.

Cu două victorii legate la rând, după venirea antrenorului Gigi Mulţescu, aflată în luptă pentru promovarea în prima ligă, cu avantajul terenului propriu şi al unei galerii cum în liga a 2-a numai U Cluj-Napoca şi ASU Poli mai au, Petrolul pornea mare favorită.

S-a făcut, însă, linişte, pe arena „Ilie Oană” din Ploieşti, după numai câteva minute de joc.

Singurul colţ în care se jubila era cel destinat celor 20-30 de „vulturi” alb-violeţi, care au însoţit echipa la Ploieşti.

Andrei Panait a şutat tare, portarul Lungu a respins în faţă, cu ajutorul barei, de unde atacantul pur-sânge Vasile Buhăescu nu putea rata întâlnirea cu mingea: 0-1.

Grupul de vulturi alb-violeţi a redus adesea la tăcere miile de „lupi galbeni”

Acelaşi Buhăescu mai putea marca o dată după numai 2-3 minute, dar a şutat puţin pe lângă.

Ocazia s-a răzbunat imediat, Petrolul egalând la prima sa fază de poartă, în minutul 11, prin tânărul vârf de atac Robert Moldoveanu, împrumutat de „lupi” de la Dinamo Bucureşti.

Argeşul putea trece în avantaj, după ce acelaşi Vasile Buhăescu a marcat cu călcâiul, în stilul lui Rabah Madjer de la FC Porto. Din păcate, tuşierul de pe acea parte a văzut ofsaid.

Nouă, de la televizor, ni s-a părut că atacantul Argeşului era pe linie cu penultimul jucător petrolist şi deci golul ar fi trebuit validat.

Până la pauză, ambele formaţii au avut câteva şanse de a marca, niciuna concretizată, însă.

În partea secundă s-a văzut şi mai clar că FC Argeş nu s-a dus ca mielul la tăiere la Ploieşti. Ai noştri au controlat mijlocul terenului şi au fost mai prezenţi în treimea adversă decât gazdele.

Urmarea a fost că, în minutul 56, FC Argeş şi-a concretizat superioritatea. Constantin Barbu (19 ani) a arătat din nou că e fiul „Cobrei”: a preluat în colţul careului mare, a întors din preluare un fundaş advers şi a şutat tare, la vinclu, fără nicio speranţă pentru portarul Cezar Lungu.

Era minutul 56, iar gazdele dădeau deja semne că intră în criză de timp. Au început mingile înalte, aruncate înspre careul nostru, la „ce-o ieşi”.

Din tribune, galeria lupilor galbeni cerea demisia preşedintelui petrolist, fostul fotbalist Cristi Vlad.

Gazdele au acuzat şocul primirii golului doi şi au presat în minutele următoare, dar apărarea Argeşului a replicat calm şi destul de sigur. E drept, şi cu preţul multor cartonaşe galbene.

Petrolul a părut incapabilă să dea gol, neavând decât un singur om periculos cu adevărat în faţa careului lui Nicuşor Grecu: dinamovistul Moldoveanu.

Pe măsură ce minutele treceau, Argeşul contraataca din ce în ce mai periculos, în vreme ce gazdelor nu le ieşea mai nimic.

S-a terminat 2-1 pentru noi; şi asta numai pentru că ne-a lipsit un pic de luciditate în faţa porţii adverse. Altminteri, se putea termina mai rău pentru gazde.

Au evoluat echipele:

Petrolul Ploieşti: Lungu – Borţa, Cazan, Bucşa, Ţigănaşu, Chindriş (min. 81 Popescu) , Kozoronis (min. 70 Rusu), Şaim, Marinescu (min. 89 Ştefănescu), Moldoveanu, Arnăutu.

FC Argeş Piteşti: Grecu – Oancea (min. 88 Hreniuc), Vişa, Turda, Tofan, Năstăsie (min. 72 Buleică), Panait, Costin, Şerban, Barbu (min. 63 Florescu), Buhăescu.

sursa foto: FC Argeş Fans, FC Petrolul Ploieşti

Vizite1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Ofiţer de Poliţie, ginere al primarului din Vultureşti, Liviu Poşircă, reţinut de DNA

# În ultima perioadă DNA-ul a început să tureze...

Vile istorice din Câmpulung care spun povești de viață impresionante

În Câmpulung Muscel arhitectura este uimitoare, este superbă și...

Toţi trei puştii aduşi de la Gaz Metan Mediaş au semnat azi contracte cu FC Argeş

Clubul FC Argeș a oficializat transferurile jucătorilor Horațiu Răzvan...

Teatrul zilelor noastre: ”Bătrână, da’ bună” oricând!

 ”Proaspătă și azi la vreo optzeci și.” Cu lipici...

Creşte numărul cazurilor de infectare cu Covid. Masca ar putea reveni în actualitate

Numărul de cazuri de infectare cu Covid a crescut,...