Prea-Sfinţia Sa Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a dat azi publicităţii un comunicat de presă referitor la tragedia care a zguduit România, întâmplată la Caracal, în judeţul vecin, Olt.

Reproducem mai jos fragmente din comunicatul de presă respectiv:

„Știind că viața noastră este atât de prețioasă, se impune, nouă, tuturor de a avea grijă de acest odor de mare preț, numit viață!

Începând din leagăn si până la mormânt, trebuie să sprijinim pe toți oamenii, pentru că aceștia sunt darul lui Dumnezeu.

Fiind viața atât de frumoasă, dar și tot atât de grea, se impune să ne îngrijim în fiecare zi de viața noastră, pentru a nu ne pune în primejdiile care se văd în viața de zi cu zi.

Să luăm aminte așadar la câteva puncte de precauție, pe care să le împlinim de grabă:

1. Totdeauna, părinții să aibă grijă, în fiecare zi de pruncii lor, dornici de a cerceta necunoscutul;

2. Niciodată, oricare dintre noi, să nu solicităm șoferilor necunoscuți, să fim transportați, atât timp cât există mijloace de transport în comun puse la îndemână: microbuze, autocare, maxi-taxi, trenuri, etc. Să ne programăm timpul pentru a nu ne căptuși cu grabă mare, ieșind la deplasare cu o mașină străină, de ocazie, pentru că fiind singuri, putem ușor cădea victime unor răufăcători;

3. Pe cât ne stă cu putință, să nu călătorim singuri pe drumuri lungi sau scurte, pentru a se evita eventualele răpiri și alte batjocoriri;

4. Să nu mergem prin locuri necunoscute și cu însoțitori necunoscuți, și mai ales să nu umblăm noaptea pe drumuri sau prin localuri ori locuri, care pot prezenta tot felul de primejdii;

5. Să fim acasă pe lumina zilei, pentru că noaptea poate fi foarte primejdioasă și cu multe capcane. Niciodată să nu plecăm fără a anunța rudele sau cunoscuții, despre locurile unde urmăm să mergem și mai ales, cu cine suntem împreună;

Fără consimțământul părinților, copiii nu trebuie să plece nicăieri!

6. Să nu ne avântăm în necunoscut și mai ales să nu călătorim singuri;

7. Să nu răspundem la telefoane cu numere necunoscute și nici să mergem la întâlniri cu persoane care nu prezintă încredere, în spații sau localuri rău famate. Trebuie să ne vindecăm de curiozități primejdioase!

8. Să nu luăm de la nimeni niciun fel de băutură, mâncare, prăjitură, cafea, ceaiuri, sau orice alt aliment, în special de la necunoscuți, toate acestea putând fi preparate cu tot felul de mijloace pricinuitoare de amețeli, leșinuri, adormiri și alte bâiguieli;

9. Când plecăm de acasă, cu știrea părinților sau a rudelor (totdeauna cu știrea și aprobarea acestora), să lăsăm pe o foaie în scris, sau printr-un mesaj pe telefon: locul sau locurile unde ne vom deplasa;

10. Este bine și chiar folositor, să avem asupra noastră mijloace de autoapărare, împotriva infractorilor care încearcă să ne răpească sau să ne vatăme, mijloace aprobate desigur de legile Statului Român: spray-uri paralizante și alte dispozitive legale.

Toate atentatele asupra vieții și sănătății noastre de orice natură ar fi acestea, sunt condamnabile, iar crimele comise asupra persoanele de orice vârstă, trebuie eliminate prin aplicarea de către organele abilitate ale Statului, a pedepselor exemplare.

Cei care cunosc foarte bine realitățile de pe Mapamond, ar putea spune ca se poate prelua ca exemplu Statul Singapore, unde disciplina și ordinea absolută sunt la mare cinste.

Deplângem cu toții și suntem întristați de întâmplarea nemiloasă a tinerei Alexandra Măceșanu, rugând pe Bunul Dumnezeu, să o primească în brațele Sale Părintești, iar pentru familia zdrobită de durere, ne rugăm Maicii Domnului Dumnezeu, să fie mângâiată și ocrotită!

† Calinic Argeșeanul

Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here