Peste 100 de milioane de oameni joacă poker online la nivel constant. De două decenii, pokerul online este o industrie în plină ascensiune, iar numărul jucătorilor noi este în creștere pe zi ce trece. Ca jucător începător, unele lucruri le înveți din experiență, însă trebuie să acorzi atenție și studiului. Din acest motiv, în timp ce faci primii pași în poker, este indicat să te informezi cât mai bine.
Ghid cu informații care te pot ajuta când joci poker online:
Alege cu atenție operatorul la care joci
Primul pas este să alegi un operator licențiat de ONJN (dacă joci în România). În acest fel, vei respecta legislația în vigoare și te vei asigura că te vei distra pe platforma unui operator în care totul se desfășoară în deplină corectitudine.
De asemenea, poți beneficia și de campaniile de bun venit, având posibilitatea să experimentezi jocurile din ofertă fără să riști banii tăi.
Încearcă numeroasele versiuni existente
Pokerul are mai multe versiuni, iar la operatorii de top nu vei găsi doar Texas Hold’em. Cei mai buni operatori oferă o varietate impresionantă de jocuri. Încearcă și Omaha, SNAP Poker ori BLAST și vezi care ți se potrivește mai bine.
De asemenea, este important de știut că pe site-urile de online poker poți juca atât turnee cât și partide cash. Încearcă-le pe fiecare și vezi cu care te simți mai confortabil. Partidele cash au avantajul că durează mai puțin și te poți ridica oricând dorești de la masă. Turneele, în schimb, pot dura chiar și 2 zile.
Stabilește-ți un buget și respectă-l cu strictețe
Un pas foarte important este să îți stabilești un buget lunar pe care să-l aloci acestei activități. Fă în așa fel încât suma alocată să nu-ți afecteze viața de zi cu zi. Să nu depășească mai mult de 10-15% din veniturile tale lunare.
Apoi, ia bugetul și împarte-l în mai multe părți. Asigură-te că suma pe care o ai la dispoziție îți oferă posibilitatea să achiziționezi buy-in-ul la cel puțin 40-60 de turnee. Variațiile fac parte din activitatea oricărui jucător, indiferent de nivel, dar prin gestionarea eficientă a bugetului vei reuși să treci peste ele.
Analizează-ți rezultatele
Încearcă să fii tot timpul atent la greșelile pe care le faci și să înveți din ele. Dacă simți că ai jucat o mână prost, îți poți nota pe un caiet cărțile pe care le-ai avut și ce nu a mers, în așa fel încât data viitoare să nu se mai repete. În același timp, există și software-uri de tracking care fac acest lucru pentru tine. Aceste softuri te ajută să îți analizezi stilul și să îți crești nivelul.
Învață de la cei mai buni
O componentă esențială a ascensiunii în poker este studiul. Experiența este mama învățăturii, e adevărat, dar poți deprinde anumite informații din cărți, interviuri, podcasturi ori live stream-uri despre poker. Acordă atenție acestui aspect și încearcă să fii cât mai atent la orice informație o primești. Multe dintre ele s-ar putea să le descoperi pe propria piele abia după ce ai jucat sute de ore de poker. Cel mai bine este să înveți și din experiența altora.
Împrietenește-te cu alți jucători de poker
E bine ca în anturajul tău să fie și alți jucători de poker. Acest lucru vă va motiva și vă va ajuta să învățați din experiența voastră. Din fericire, este ușor să găsești oameni pasionați de poker, având în vedere că această activitate este atât de populară în țara noastră.
Pentru ca totul să fie și mai distractiv, ține cont că pe site-urile de poker online de renume puteți organiza inclusiv camere private în care să jucați între voi. Cu siguranță va fi o experiență amuzantă.
Nu ignora latura mentală
Latura mentală are un rol cheie în poker. Cu cât mindset-ul tău este axat pe dezvoltare, cu atât îți va fi mai bine. E bine să ai un mental cât mai puternic pentru a face față momentelor mai dificile.
În același timp, e la fel de bine să nu te lași dus de val în momentele în care ai o serie pozitivă. Încearcă să fii cât mai echilibrat pentru a rezista pe termen lung.