Firmele de transport de persoane s-au dezvoltat în ultima perioadă, în proporție destul de mare, pentru a veni în atenția clienților cu facilități și servicii de calitate. Închirierea unui autocar este o sarcină destul de ușoară, însă ar trebui să ai în vedere câteva detalii importante înainte de a semna un contract.

Iată ce trebuie să știi despre închirierea unui autocar, dacă ești din Argeș!

1. Cere informații despre dotările autocarului

Organizarea de excursii sau întâlniri de afaceri ce presupun un număr mare de persoane necesită o atenție deosebită în ceea ce privește transportul. Dotările de minim 3 sau 4 stele pentru un autocar asigură din start confortul călătorilor, mai ales dacă este vorba de distanțe lungi de parcurs. Iată de ce dotări să ții cont când dorești să închiriezi un autocar, cu mențiunea că acesta ar trebui să fie autorizat de către Registrul Auto Român:

  •  Instalație completă de climatizare pentru a oferi aerisire corespunzătoare în habitaclu.
  • Scaune rabatabile.
  • Spațiu suficient de mare pentru depozitarea bagajelor.
  • Linie audio și video pentru informații despre traseu, filme, muzică, etc.
  • Toalete igienizate și funcționale.

Acestea sunt câteva dintre dotările esențiale pentru un autocar de persoane, pe care să le ai în vedere atunci când vrei să închiriezi un astfel de mijloc de transport.

2. Află dacă autocarul are toate inspecțiile tehnice la zi

Un alt aspect important de care să ții cont la închirierea autocarelor pentru transport ține de verificările tehnice și inspecțiile periodice. Autocarele circulă pe drumuri publice în mod frecvent, așa că verificările sunt mai mult decât necesare. Cei de la Tabitatour.ro îți pot oferi informații în acest sens.

În plus, vei avea garanția că un specialist în domeniu va verifica atât partea mecanică a autocarului, dar și interiorul vehicului pentru a vedea dacă sunt probleme cu ferestrele, dacă există riscul dezvoltării ruginii sau dacă sunt fisuri vizibile.

3. Întreabă dacă sunt interdicții cu privire la transportul persoanelor

Deși majoritatea firmelor de închiriere de autocare pune la dispoziția clienților toate facilitățile posibile, există totuși cazuri în care unele lucruri să nu fie acceptate. De aceea, este esențial să întrebi dacă ai voie să călătorești cu animale de companie, dacă poți consuma băuturi alcoolice sau dacă există limită de bagaje și interdicție de a călători cu anumite obiecte.

4. Cere detalii cu privire la asigurarea de călătorie

O poliță de asigurare oferă încrederea că transportul persoanelor se face în mod corespunzător și că orice risc sau problema care poate apărea cu pasagerii în timpul călătoriei poate avea acoperire. Astfel, se poate asigura atât transportul călătorilor, dar și a bagajelor, iar o poliță de asigurare va cuprinde toate informațiile necesare cu privire la aceste aspecte.

5. Întreabă dacă este permis consumul alimentelor în autocar

În funcție de drum și distanță, călătorii ar trebui să își asigure mâncarea, dacă popasurile la restaurante nu sunt posibile. De obicei nu este permis consumul alimentelor cu miros puternic, pentru a nu-i deranja pe cei din jur. Mai mult decât atât, este posibil ca firma de închiriere de autocare să ceară o taxa în plus pentru curățenia de final.

Dacă ești din Argeș și te gândești la organizarea unei excursii, atunci închirierea unui autocar este cea mai bună decizie. Transportul de calitate este esențial pentru siguranța călătorilor, așa că, orice ai avea în plan, ține cont de sfaturile mai sus amintite și alege servicii de transport în funcție de necesități, facilități și buget.

Sursă foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here