Şerban Valeca, înlocuitorul Ecaterinei Andronescu la Educaţie

Date:

Share post:

În cursul zilei de azi, prim-ministrul Viorica Dăncila va trimite la Palatul Cotroceni cele trei propuneri de noi miniştri.

Printre ele, cea a senatorului PSD de Argeş, Şerban Valeca, nominalizat să preia portofoliul Educaţiei.

Dl Valeca e de meserie inginer, specialist în energie nucleară, profesor la Universitatea din Piteşti şi şef al organizaţiei Argeş a PSD.

A mai fost ministru, în guvernele Năstase şi Grideanu, în care a ocupat portofoliul Cercetării.

E membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România, a publicat 11 cărți sau cursuri de specialitate (inginerie nucleară) și are șapte brevete de invenție la activ, toate înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Dacă din punct de vedere profesional, senatorul Valeca e mult peste media cabinetului din care, probabil, va face parte, ca ministru al Cercetării a fost criticat adesea că n-a prea făcut mare lucru.

Iar ca lider al PSD Argeş, i s-a reproşat că a condus slab organizaţia, făcând-o nesemnificativă la nivelul partidului.

„Nu încep nicio reformă în Educaţie… Voi face ce am făcut și în județul Argeș. În Argeș am început mandatul cu circa 400 de toalete în curte. Am promis că în patru ani nu va mai fi niciuna; acum, după trei ani, se pare că vom începe anul școlar numai cu patru toalete în curte”, a declarat senatorul Valeca, la postul tv Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular