De ani de zile, în provincia spaniolă Catalunia, forţele separatiste locale desfăşoară tot felul de acţiuni menite să submineze autoritatea statului şi să provoace ruperea regiunii de Spania.

După modelul patentat în urmă cu decenii de temuta organizaţie separatistă bască ETA, separatiştii catalani au trecut, mai nou, la acţiuni de forţă.

„E un succes. Am reuşit să provocăm mari pierderi economice (Spaniei – n.r). Dacă nu avem independenţă, vom crea barbarie!”. Este mesajul organizaţiei radicale „Tsunami Democratic”, după blocarea autostrăzii ce leagă Spania de Franţa, care aruncă în aer stabilitatea regiunii şi riscă să contamineze cu haos tot continentul”, scrie azi, într-un articol-document, cunoscutul jurnalist Laurenţiu Ciocăzanu, pe site-ul ziaristii.com

„Planul de blocare a Spaniei şi a economiei a demarat imediat după condamnarea recentă la ani grei de închisoare a liderilor separatişti catalani care au organizat referendumul ilegal de independenţă (din 1 octombrie 2017)”, se mai arată în articol.

A se observa că separatiştii catalani fac totul „democratic”. Cei mai în vârstă dintre noi îşi amintesc că şi pe vremea lui Ceauşescu, tot ce făceau Miliţia şi Securitatea tot „democratic” era.

Citiţi accesând link-ul de mai jos articolul integral semnat de Laurenţiu Ciocăzanu:

sursa foto: ziaristii.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here