Senatorul PSD de Constanţa Liviu Tit Brăiloiu a declarat, ieri, în cadrul lucrărilor din Comisia de Apărare a Senatului României, că „este necesară o legislație care să reglementeze și să controleze conținutul postărilor pe Facebook”.

Temerea senatorului pesedist este că ar putea să apară „tot felul de amenințări, incitare (corect ar fi fost incitări – n.r.) la tot felul de agresiuni…apar indivizi care se pozează cu pistoale, cu puști”. Aceste lucruri ar fi, crede dl Brăiloiu, „ameninţări faţă de care Ministerul de Interne ar trebui să reacţioneze”.

„Din informațiile care circulă pe diverse rețele aflăm că au existat 140.000 de conturi de Facebook fără identitate reală…în timp ce noi facem tot felul de legislații referitoare la combaterea terorismului , la spălarea banilor. Paralel există aceste conturi, 140.000 de conturi care nu au niciun control”, a declarat senatorul Brăiloiu, citat de agenţiile de presă.

Demersurile sale, de instituire a unei poliţii sau jandarmerii a facebook-ului, au puţine şanse să fie concretizate, în ciuda faptului că ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a ţinut isonul colegului său de partid.

Aceasta din simplul motiv că în Constituţie e reglementat dreptul la liberă exprimare, iar Codul Penal deja existent conţine suficiente reglementări pentru cazurile în care cineva „sare calul”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here