Fundaţia Freedom House România anunţă că s-au deschis înscrierile pentru sesiunea a doua a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog”, care se adresează ziariştilor din presa locală şi regională – indiferent că e vorba despre print, online, radio sau TV – precum şi bloggerilor şi ziariştilor independenţi care sunt interesaţi să cunoască modul în care Uniunea Europeană are un impact direct în viaţa comunităţilor locale din ţară.

După cum informează portalul de presă independentă PressHub.ro, dintre cei doritori vor fi selectaţi jurnaliştii cei mai merituoşi, care vor participa, la Bistriţa (în perioada 29-31 octombrie), la un seminar în care se vor dezbate chestiuni de actualitate, utile în munca oricărui gazetar. 

La fel ca în anii anteriori, participanţii cei mai activi în cadrul seminarelor vor fi invitaţi să participe la o vizită la instituţiile europene cu sediul la Bruxelles.

„Vom dezbate împreună temele europene ale momentului şi evoluţiile politice, economice şi de securitate regionale. Între temele de discuţie pe care le avem în vedere se numără programul NextGenerationEU, conferinţa privind viitorul Europei, gestionarea fenomenului de Fake Newsraportul anual despre statul de drept şi Pactul verde european (Green deal). Cum ne dorim să discutăm şi temele europene de interes pentru participanţii noştri, vă invităm să ne propuneţi cel puţin o temă de discuţie din domeniul afacerilor europene atunci când vă înscrieţi pentru participare”, se menţionează în articolul citat, publicat pe PressHub.ro.

Cei interesați pot să trimită CV-ul şi un articol, analiză, reportaj ori postare în care au abordat tematica europeană, redactat şi publicat în anul 2020, la adresele de email: office@freedomhouse.ro și maria.chiribes@freedomhouse.ro, până cel târziu în data de 19 octombrie 2021.

În subiectul mailului trebuie menționat: Înscriere [prenume] [numeBEJD 2021. Persoană de contact: Maria Chiribeş/Freedom House România, e-mail: maria.chiribes@freedomhouse.ro.

În anii precedenţi, dar şi în cel în curs, colegii noştri Delia Muşetescu şi Sorin Simion au fost selectaţi să participe la astfel de seminarii, extrem de utile pentru lărgirea orizontului de cunoştinţe pentru orice ziarist dornic să se perfecţioneze.

Freedom House România, o organizaţie neguvernamentală constituită ca să apere democraţia, libertatea şi drepturile omului, e o organizatoare constantă de manifestări de acest gen, adevărate puncte de sprijin îndeosebi pentru ziariştii care activează în presa locală, dar nu numai.

Imaginea este de la un seminar de acest fel, organizat în toamna lui 2019 la Biblioteca Naţională din Bucureşti.

sursa foto: Freedom House România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here