Mâine, 14 ianuarie, cu începere de la ora 9,30, Grupul Renault va anunța un plan strategic de anvergură, intitulat de francezi „Renaulution”, o combinaţie între cuvintele Renault şi revolution, plan menit să revigoreze constructorul francez, sever afectat de pandemie.

Planul va fi anunţat în cadrul unei conferințe de presă susţinute de însuşi şeful suprem al grupului Renault, Luca de Meo (foto).

Evenimentul este difuzat în direct pe site-ul companiei, www.group.renault.com, în limba franceză (şi japoneză, dar bănuim că asta nu prea interesează publicul român).

Preşedintele-director general Luca de Meo va vorbi, în principal, despre amplul plan de reducere a costurilor la nivelul întregului grup Renault, plan care include, printre altele, şi încetarea fabricaţiei unor modele (monovolumele sunt primele vizate, adică Espace şi Scenic, poate şi Lodgy).

În ce priveşte ceea ce ne interesează pe noi mai mult, marca Dacia, e foarte probabil că Luca de Meo va anunţa şi data apariţiei pe piaţă- sperăm că anul acesta, o impune situaţia – a primei maşini Dacia electrice, Spring.

Ne aşteptăm, de asemenea, să fie anunţată şi apariţia unui SUV Dacia nou, cu 7 locuri, dar şi cea a primei maşini Dacia cu motorizare hibridă. E posibil să fie şi un Duster hibrid, n-ar fi o idee rea deloc.

Suntem aproape siguri că aceste anunţuri vor fi făcute mâine de şeful grupului Renault, mai cu seamă că Dacia încă nu are niciun model electric şi niciunul hibrid în gamă, situaţie care nu mai poate continua.

Actualizare – A început conferinţa şefului Renault, Luca de Meo. Surprinzător, acesta vorbeşte în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here