Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a semnat azi ordinul de destituire a managerului Spitalului Municipal din Câmpulung, Nicolae Alexe.

Informaţia a fost făcută publică de către postul de televiziune Muscel TV din Câmpulung şi confirmată de prefectul de Argeş, Emanuel Soare.

În calitate de şef al unuia dintre spitalele catre tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus, dlui Alexe, economist de meserie, i s-au reproşat, printre altele, folosirea unui limbaj necivilizat cu subalternii, management defectuos al spitalului, îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiunilor de serviciu, nepregătirea corectă a spitalului pentru tratarea infecţiilor cu coronavirus etc.

În plus, economistul Alexe a refuzat mai multe oferte de donaţii de materiale sanitare către spitalul pe care l-a condus. Ştia, probabil, dumnealui, mai bine decât medicii, de ce anume are nevoie spitalul şi de ce nu.

În locul lui Nicolae Alexe a fost numit ca manager dr. Andrei Aron, un tânăr medic stomatolog (36 de ani) care deţine clinica Dental Evolution Center din anul 2010.

E o situaţie similară, întrucâtva, cu cea de la Spitalul Judeţean din Piteşti, condus, până zilele trecut, de o juristă, Adriana Molfea. Acum, şi spitalul din Piteşti, şi cel din Câmpulung, au la conducere oameni de specialitate, nu inşi de cu totul alte profesii.

Noul manager al Spitalului Municipal din Câmpulung e căsătorit, are doi copii şi nu este membru al niciunui partid politic, a informat azi prefectul de Argeş, Emanuel Soare, care a mai adăugat că dr. Aron nici „nu doreşte să facă politică”.

„Avem convingerea că va urgenta demersurile de achiziţionare a aparatului de testare PCR, va eficientiza protocoalele şi circuitele din spital şi se va asigura de înlăturarea tuturor cauzelor care au condus la infectări ale personalului medical”, a mai spus dl Soare.

Pe perioada mandatului precedentului manager, la Spitalul Municipal din Câmpulung au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu coronavirus 16 angajaţi, dintre care un medic şi nouă asistente medicale. De altfel, de la izbucnirea epidemiei, apoi pandemiei de coronavirus, oraşul Câmpulung a fost epicentrul infectărilor din judeţul Argeş.

sursa foto: Facebook/Muscel TV Câmpulung

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here