Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii și președintele Societăţii Române de Microbiologie, a fost prezent ieri la Piteşti, unde a vizitat, la invitația președintelui Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu, laboratorul de testare pentru coronavirus al Spitalului Județean de Urgență.

„După vizitarea laboratorului de testare al Spitalului Județean Argeș, prof. dr. Alexandru Rafila a concluzionat că este unul dintre laboratoarele care întrunesc toate condițiile pentru realizarea unui diagnostic molecular de calitate.

De asemenea, acesta a subliniat că, în afară de echipamentele medicale necesare, ceea ce este cel mai important este faptul că există personal calificat, cu experiență în domeniul diagnosticului molecular.

Astfel, prof. dr. Alexandru Rafila a afirmat că, din punct de vedere al condițiilor tehnice și de personal, laboratorul Spitalului Județean de Urgență Pitești întrunește cerințele pentru a putea intra în rețeaua laboratoarelor incluse de Ministerul Sănătății în lista celor care efectuează în mod regulat diagnostic pentru infecția cu noul coronavirus (COVID-19)”, a informat Consiliul Judeţean Argeş, printr-un comunicat de presă.

Laboratorul de la Spitalul Judeţean este singurul din judeţ cumpărat integral din bani publici.

sursa foto: CJ Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here