Ministrul de Interne, dna Carmen Dan, vrea să îl recompenseze pe colonelul de jandarmi Cătălin Paraschiv, coordonatorul reprimării brutale a mitingului antiguvernamental din 10 august, din Capitală, cu avansarea la gradul de general.

Paraschiv, cunoscut sub supranumele de „Fantoma albă”, a coordonat nemijlocit acţiunile represive împotriva manifestanţilor îmbrăcat civil, într-un costum alb. Ofiţerul deţine funcţia de şef al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

Cu câteva zile în urmă, drept mulţumire pentru zelul cu care ofiţerul şi-a mobilizat subalternii la represiunea respectivă, ministerul de resort a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de avansare a colonelului Paraschiv la gradul de general.

Pentru participarea sa la brutalităţile din 10 august, colonelul a fost audiat de două ori de către procurori, dar nu a fost, deocamdată, pus sub acuzare, el fiind citat doar în calitate de martor.

Mediile politice de la Bucureşti apreciază că e foarte improbabil ca şeful statului să semneze avansarea lui Paraschiv la gradul de general. Mai ales că ancheta în ce priveşte violenţele din 10 august e departe de a se fi încheiat.

sursa foto: captură video Digi24

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here