Inspectorul-şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, col. Gheorghe Lupescu, şi-a precizat – printr-un comunicat de presă – poziţia faţă de incidentele de vineri, de la Topoloveni.

Atunci, 10 protestatari, membri ai unei asociaţii civice argeşene, au fost luaţi pe sus de jandarmi şi duşi la Poliţia din oraş, pentru a nu tulbura cumva mini-sejurul electoral al liderului PSD Liviu Dragnea, aflat în campanie în urbe.

Redăm mai jos pasaje din comunicatul semnat de colonelul Lupescu:

  • „Cinci persoane dintr-un grup de aproximativ 20 au fost ridicate, nu reținute așa cum s-a vehiculat în presă, și duse, cu autospeciala, nu cu duba, la sediul Poliției Topoloveni, pentru legitimare și luarea măsurilor care se impuneau, în niciun caz nu au fost sechestrate.
  • Patru dintre acestea, care au fost mai recalcitrante, au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 4.000 RON, iar o persoană a primit avertisment.
  • Nu a fost un miting spontan. Grupul și-a făcut temele înainte, iar organizarea s-a făcut pe Facebook.
  • Nu s-a ținut cont de discuțiile purtate în prealabil cu protestatarii, în ideea de nu se ajunge la izbucnirea unor incidente. Cei din grup au continuat ce aveau în plan. Astfel, zeci de persoane au mers cu bannere, au scandat și chiar s-a ajuns la injurii.
  • Despre faptul că s-ar fi autosesizat Parchetul militar cu privire la incidentul de vineri nu am primit nicio înștiințare oficială. Am citit despre acest lucru în presă. E firesc să se întâmple asta, e un pas normal.
  • Nu îmi e teama de absolut nimic. Oamenii mei au respectat legea. Nu suntem în țara nimănui. Nu mi-e frică de nimic. Nu au fost comise abuzuri, repet, doar s-a respectat legea.
  • Ce s-a întâmplat după a fost nefiresc. Pe fax am primit continuu, o jumătate de zi, mesaje cu injurii la adresa instituției pe care o reprezint, în loc să primim mesaje de la cetățenii care ne solicită ajutorul în rezolvarea diverselor probleme, așa cum se întâmplă în mod normal.
  • De asemenea, «n» apeluri telefonice au avut același scop: să denigreze Jandarmeria. Nu e posibil așa ceva! Jandarmii și-au făcut datoria, în mod corect.”

sursa foto: Jandarmeria Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here