Directorul general al Ford România, englezul Ian Pearson, a lansat un avertisment extrem de sever Guvernului de la Bucureşti, privitor la eterna lălăială a construcţiei de autostrăzi şi drumuri expres.

Avertismentul a fost formulat într-un interviu oferit de dl Pearson colegilor de la Radio France Internationale şi a vizat atât drumul expres Craiova-Piteşti, cât şi autostrada Piteşti-Sibiu.

Redăm mai jos câteva fragmente din interviul citat.

  • Există o diferență între promisiunile care au fost făcute (de Guvern – n.r.) și unde ne aflăm în acest moment. Nu suntem acolo unde am vrea să fim și am spus asta clar Guvernului român. El s-a angajat la un plan clar de dezvoltare a infrastructurii, iar noi suntem în contact constant cu Executivul pentru a ne asigura că sunt respectate aceste termene. Mesajul din partea Ford, dar și a celorlalte companii din sectorul auto este: noi ne respectăm angajamentele pe care ni le-am asumat; autoritățile să își respecte și ele propriile angajamente.
  • Prioritare pentru noi ar fi: șoselele de centură din jurul orașelor Balș și Slatina, ca parte a drumui expres dintre Craiova și Pitești. De asemenea, toți reprezentanții industriei auto așteaptă cu nerăbdare ca autostrada dintre Pitești și Sibiu să fie gata la termen.
  • Am avut niște discuții când am avut evenimentul automobilistic din Craiova (Forumul Industriei Auto, de la mijlocul lunii trecute – n.r.). Am avut o discuție la fața locului cu domnul Cuc (ministrul Transporturilor – n.r.)… și cu președintele administrației drumurilor (Narcis Neaga, directorul general al CNAIR – n.r.) și cu cel al căilor ferate. Toți și-au luat angajamentul că definitivarea lucrărilor la drumul dintre Craiova și Pitești va avea loc până în 2021.

Chestionat de reporterul Radio France Internationale dacă nu cumva acest termen este cam optimist, şeful Ford a fost mai mult decât tranşant:

„Suntem aproape la jumătatea lui 2019. Mai sunt doi ani și jumătate până la termenul limită. Cred că… dacă există voință, angajament și o selecție a furnizorilor potriviți, putem urgenta planificarea și execuția lucrărilor. Cred că este posibil

…Trebuie să depășim nivelul conversației și să ajungem la chestiuni practice. E ca orice altă etapă a afacerii. Trebuie să fie bazată pe ceea ce vedem. Trebuie să fie acțiuni, nu cuvinte…

… Mesajul meu nu s-a schimbat față de ceea ce am discutat ultima oară și ceea ce i-am pus premierului și ministrului Transporturilor când au fost aici. Și-au luat angajamente referitoare la terminarea proiectelor de infrastructură și este foarte important să respecte acele angajamente…

Trebuie să vedem ce se va întâmpla în România și, având în vedere ceea ce se va întâmpla efectiv, alegem unde ne vom investi banii în viitor”.

Interviul complet cu şeful Ford România poate fi lecturat accesând link-ul de mai jos:

https://www.rfi.ro/economie-110841-ford-craiova-mesaj-dur-guvern-vom-vedea-unde-investim-banii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here