Marcel Pîrşan, şeful Compartimentului pentru Situaţii de Urgenţă din Primăria Câmpulung, dat afară, a câştigat procesul cu municipalitatea

Date:

Share post:

Cu ceva mai puţin de doi ani înainte de ieşirea la pensie, Marcel Pîrşan, fostul şef al compartimentului pentru Situaţii de Urgenţă din Primăria Câmpulung Muscel, a fost dat afară de primăriţa Elena Lasconi, prin desfiinţarea întregului compartiment, compus din doi oameni.

„La nivelul municipiului Câmpulung nu mai există nimeni din partea Primăriei la situații de urgență, cu toate că acolo, prin lege, trebuia să fie un om. De asemenea, la nivelul compartimentului e și o aparatură de comunicații prin care se primesc atenționări.

L-au dat pe acest om (pe Marcel Pîrşan – n.r.) afară, au constatat că nu știu să umble la aparatură și i-au dat telefon să le spună cum să umble la aparate. Suntem ca în filme. Opoziția din noul Consiliu nu a fost de acord, însă USR-PLUS a avut majoritate, cu spriin de la PNL.

S-a desființat compartimentul de situații de urgență. Nici măcar nu mai era un om care să primească atenționările pe situația specială. Cu toate că au fost avertizați, au plătit un consilier, pe city-manager-ul de la Sinaia, să-i învețe cum să-i dea pe acești oameni afară”, a declarat Stelian Ungureanu, lider de sindicat la Primăria din Câmpulung, pentru site-ului dcnews.ro.

Fostul ofiţer Marcel Pîrşan trăieşte clipe grele în primăria Las Fierbinţi

Ieri, în şedinţa Consiliului Local, consilierii au decis reînfiinţarea postului ocupat anterior de dl Pîrşan. Acesta, oricum, se adresase Justiţiei şi tocmai a câştigat, în primă instanţă, procesul deschis împotriva municipalităţii. Foarte probabil, i se vor plăti salariile cuvenite pe perioada respectivă, dacă nu cumva şi alte compensaţii.

Profesional, dlui Pîrşan e greu să i se poată reproşa ceva. Absolvent al unei şcoli de ofiţeri a MApN şi a mai multor cursuri de specializare, Marcel Pîrşan a fost ofiţer la fosta Şcoală de Aplicaţie pentru Chimie Militară, unde a deţinut mai multe funcţii, de-a lungul anilor.

În această calitate, Marcel Pîrşan s-a ocupat de pregătirea şi instruirea a zeci de generaţii de ofiţeri în rezervă de armă chimică, bucurându-se aprecierea cvasiunanimă a foştilor săi subordonaţi.

Contactat telefonic de noi, Marcel Pîrșan ne-a spus că așteaptă doar ca municipalitatea să îl înștiințeze să se prezinte din nou la locul de muncă.

În imaginea de sus, Marcel Pîrşan (în mijloc, rîndul de sus) , în mijlocul unui grup de foşti subordonaţi, pe care i-a pregătit să devină ofiţeri în rezervă de armă chimică (NBC, după terminologia de azi) sosiţi în vizită la fosta Şcoală de Aplicaţie pentru Chimie Militară din Câmpulung în urmă cu trei ani.

sursa foto: UM 01634/1984-85/Răzvan Onofrei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...