Șeful CJ Argeș, Ion Mînzînă, e optimist: ”Vom avea porțiuni din autostrada Pitești-Sibiu date în folosință în 2024”

Date:

Share post:

Președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, e foarte mulțumit de cum se lucrează pe loturile de autostradă din Argeș și crede în inaugurări în anul acesta.

Probabil, Ion Mînzînă se referă la lotul 5 al autostrăzii Pitești-Sibiu, cel dintre Pitești și Curtea de Argeș. E un lot despre care, azi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a apreciat că are turnat asfalt pe 90% din lungime.

CITIȚI ȘI: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vești excelente în Argeș: ”S-a turnat asfalt pe circa 90% din tronsonul Pitești-Curtea de Argeș al autostrăzii spre Sibiu!”

Constructorul lotului, italienii de la Astaldi (WeBuild), are termen de finalizare a lucrărilor primăvara anului 2025. Ca atare, ritmul în care se muncește pe acel lot e… așa și așa. E mult loc de mai bine.

Dacă Astaldi ar trage tare, ar fi posibilă deschiderea lotului anul acesta. Ceea ce ar fi o premieră pentru constructorul italian. Din câte știm noi, Astaldi n-a terminat înainte de termen nicio lucrare de infrastructură pe teritoriul României.

”Din cei peste 30 km ai lotului Pitești-Curtea de Argeș, construit de WeBuild, șanse mai sunt doar pentru o inaugurare parțială a primilor 15 km dinspre Pitești până la nodul rutier Mănicești”, cred cei de la Asociația Pro Infrastructură (API).

”Însă este perfect fezabil ca în decembrie 2024 să circulăm pe aproximativ 15 km între Bascov (Pitești) și nodul Mănicești aflat la jumătatea lotului. Avem două straturi de asfalt aproape peste tot și structurile plus restul lucrărilor sunt într-un stadiu avansat”, mai spune API. Ceea ce, până la urmă, confirmă optimismul dlui Mînzînă.

O voință politică așa cum n-a mai fost vreodată

”Vreau să subliniez încă o dată faptul că avem o colaborare deosebită cu Ministerul Transporturilor și în special cu ministrul Sorin Grindeanu, și lucrul acesta se vede în infrastructura județului Argeș, atât prin lucrările realizate deja pe drumurile naționale, cât și la alte lucrări care sunt în derulare.

Și aici vreau să menționez doar pe cele mai ample, precum autostrada Pitești – Sibiu și Drumul Expres Pitești – Craiova. Prin colaborarea pe care o avem direct cu Ministerul Transporturilor vom avea și Drumul Expres Pitești – Mioveni.

Ritmul în care se lucrează și voința de care dau dovadă cei din echipa guvernamentală sunt de salutat. Acum se vede o voință politică incredibilă pentru a dezvolta infrastructura județului Argeș și pentru ca lucrurile să intre în normalitate”, a transmis președintele Ion Mînzînă.

sursa foto: CNAIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Alina Gorghiu a anunțat azi aducerea în țară a unui alt fugar internațional

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunțat azi repatrierea a...

Eroii anticomuniști ai ”Republicii de la Bârgău”, între care trei argeșeni, comemorați în Bistrița. La ei acasă sunt necunoscuți

Zilele trecute, la Prundu Bârgăului (Bistrița-Năsăud), eroii anticomuniști care...

Argentina și Columbia, în finală la Copa America 2024. În finala mică, Uruguay și surpriza Canada

Naționalele din Argentina (campioana mondială en titre) și Columbia...

Euro 2024, ultimul act: Anglia și Spania vor juca, duminică, finala competiției

În finala Euro 2024 se vor întâlni, duminică seară,...

(Video) Two foreign tourists were saved by car horns from a deadly bear attack on Transfăgărășan road

The two unconscious tourists narrowly escaped death, saved by...

(Video) Doi turiști, salvați din ghearele unui urs, pe Transfăgărășan, de claxoanele mașinilor

Doi turiști au fost salvați de claxoanele mașinilor de...