Preşedintele desemnat al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva coronavirusului (Covid-19), medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a fost avansat, zilele trecute, la gradul de colonel.

Avansarea a fost făcută înainte de expirarea stagiului normal în gradul anterior, de şapte ani, la „excepţional”, cum se spune în limbaj cazon.

Din informaţiile pe care le deţinem – neoficiale – reiese că Valeriu Gheorghiţă este la a doua avansare în grad la excepţional.

La mijlocul lunii noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a surprins numindu-l în funcţia menţionată pe locotenent-colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă, un medic militar în vârstă de numai 38 de ani.

Dl Gheorghiţă e de obârşie din comuna argeşeană Izvoru. A absolvit liceul „Brătianu” din Piteşti, apoi linia militară de studiu a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, unde a fost admis printre primii, imediat după absolvirea liceului.

Pe foştii săi colegi de facultate şi dascăli de la Târgu-Mureş, numirea dr. Valeriu Gheorghiţă în funcţia de coordonator al campaniei de vaccinare anti-Covid nu i-a surprins, însă, pentru că a lăsat în studenţie impresia unui „tânăr strălucitor”, cum îl numea o fostă seminaristă, asistent universitar atunci.

Să fii doctor în medicină (în boli infecţioase, mai precis) şi colonel medic la vârsta de numai 38 de ani (colegii săi de generaţie au gradul de maior), plus şeful celei mai ample campanii medicale derulate vreodată în România… toate acestea sunt nişte realizări de care col. dr. Valeriu Gheorghiţă poate fi mândru.

sursa foto: captură video Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here