Şeful Apelor Române din Piteşti e un inginer metalurg, numit fără concurs în funcţie

Date:

Share post:

În urmă cu câteva luni, deputatul USR de Argeş, Ionuţ Moşteanu (foto sus), îl sesiza, printr-o interpelare, pe ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, despre faptul că postul de director al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea (ABAAV) e ocupat în mod ilegal de dl Bogdan Gorunescu (foto jos).

Dl Moşteanu i-a transmis ministrului Deneş că directorul Gorunescu a fost instalat în post fără a se fi organizat vreun concurs în acest sens (obligatoriu, potrivit legii) şi fără ca măcar postul vacant să fi fost publicat pe site-ul Administraţiei Naţionale Apele Române sau pe cel al Monitorului Oficial,

În plus, i-a mai transmis deputatul de Argeş ministrului, dl Gorunescu a fost numit director al Apelor Române Argeş încălcându-se Contractul Colectiv de Muncă.

Concret, profesia dlui Gorunescu este cea de inginer metalurg. Or, această profesie nu figurează în nomenclatorul de meserii al Apelor Române.

La nici o lună de la sesizarea deputatului USR de Argeş, ministrul Deneş îi răspunde că a fost demarat un control în acest sens la ABAAV Argeş, de către Corpul de Control al ministrului.

„…s-au constatat potenţiale încălcări ale legislaţiei în vigoare privind angajarea personalului ABAAV…dispunându-se în acest sens luarea măsurilor legale care se impun”, sună răspunsul ministrului Ioan Deneş.

Dincolo de ambiguitatea vecină cu nonsensul („s-au constatat potenţiale încălcări”…păi ori s-au constatat încălcări, ori nu), rămân faptele: dl Bogdan Gorunescu e şi azi directorul Administraţiei Apelor Argeş. Cu toate „potenţialele încălcări” ale legislaţiei cu tot.

Faptul că un metalurg de meserie conduce Administraţia Apelor seamănă niţel cu perioada când, în timpul guvernării Convenţiei Democrate (1996-2000), ministrul Agriculturii era un electronist (Ioan Avram Mureşan).

Dl Bogdan Gorunescu susţinea, cu ceva vreme în urmă, că nu e membru al niciunui partid politic. Însă, vecinătatea (la Curtea de Argeş) şi amiciţia cu deputatul PSD de Argeş Mircea Drăghici sunt de notorietate şi, la o adică, pot ţine loc de carnet de partid.

surse foto: ABAAV, Camera Deputaţilor, captură video youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Biserica Ortodoxă Rusă din Suedia, vârf de lance al spionajului rusesc (presa suedeză)

Biserica Ortodoxă Rusă din Suedia, supusă Patriarhiei Moscovei, se...

Stilul vestimentar masculin: tendințele modei și sfaturi pentru crearea unei imagini unice

Stilul vestimentar masculin: tendințele modei și sfaturi pentru crearea...

Oraşul Ştefăneşti şi-a făcut rost de tichie de mărgăritar: o nouă stemă

Oraşul Ştefăneşti are de acum încolo o nouă stemă....

Incendii de vegetaţie de amploare, în doar 24 de ore, în judeţul Argeş, în jurul oraşului Piteşti

Mai multe incendii de vegetaţie, cuprinzând suprafeţe mari de...