Azi sunt aşteptaţi să se prezinte la Parchetul General şeful Jandarmeriei Române, colonel Ionuţ Cătălin Sindile (foto sus), prim-adjunctul şefului Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş, precum şi directorul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan, cercetaţi pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, au anunţat cu câteva minute în urmă agenţiile de ştiri.

Acuzaţiile aduse ofiţerilor de jandarmi menţionaţi se referă la episodul reprimării brutale a mitingului de protest organizat în Capitală, în ziua de 10 august anul acesta.

Tot azi a fost citat la Parchetul General şi  comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne, care urmează a fi audiat în acelaşi dosar.

La adresa forţelor de ordine au fost depuse, pînă acum, 770 de plângeri penale, de către persoane care au fost lovite şi rănite în cursul reprimării manifestaţiei.

sursa foto: newsmaker.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here