Situația infectărilor, la nivelul județului Argeș, cu Covid-19, este în contiuare gravă. În ultimele 14 zile, potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului Argeș, rata de infectare la nivelul județului este de 9,54. În acest moment, 32 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă, iar 16 pacienți au decedat în ultimele 24 de ore ca urmare a infecției cu Covid-19.

Valul 4 al pandemiei a lovit cu toate forțele în toți cei care au refuzat ca până în acest moment să se imunizeze cu serurile puse la dispoziție de către autorități. Victimele infecției cu Covid-19 sunt persoane nevaccinate, în proporţie de peste 90%.

Pentru că în județul Argeș situația este destul de complicată, dr. Luminița Paul, managerul Serviciului de Ambulanță Județean, atrage atenția asupra faptului că medicii sunt de-a dreptul epuizați din cauza numărului mare de pacienți, pe care trebuie să-i trateze și să-i testeze în mod regulat. De asemenea, medicii argeșeni au făcut echipă cu cei de la ISU Argeş, pentru a face față cu bine cazurilor numeroase.

Doctoriţa Luminiţa Paul, împreună cu o colegă, într-un din rarele momente de respiro

Luminița Paul atrage atenția asupra necesității vaccinării, având în vedere că toate cadrele medicale sunt istovite și se află pe punctul de a nu mai rezista în ritmul în care se lucrează în acest moment: zi și noapte.

“Ambulanța Ageș la testare, în echipaje mixte cu ISU. Testăm și ziua și noaptea, pentru diagnosticarea precoce a infecției cu SARS CO-V 2 și inițierea tratamentului. Apelurile sunt foarte multe, personalul este suprasolicitat și epuizat. MERGEȚI, VĂ ROG Și VACCINAȚI-VĂ! Cât credeți că vom rezista în ritmul acesta?”, a scris pe pagina sa de Facebook Luminița Paul, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Argeș.

Dna Paul a mai atras atenţia şi în vară – pe vremea când aceia care vorbeau despre valul 4 al pandemiei erau consideraţi nebuni – în plină perioadă de ridicare a restricţiilor şi spunea, încă de atunci, că singura soluţie de a opri pandemia şi pierderile de vieţi omeneşti, o reprezintă vaccinarea cu unul dintre cele patru seruri puse la dispoziţie gratuit de Guvern şi aprobate de autorităţile sanitare europene: Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson.

În afară de asta, capacitatea de primire de pacienţi bolnavi de Covid a spitalelor din Argeş a fost demult atinsă. Orice pat liber apărut se datorează, în principal, decesului ocupantului precedent.

sursa foto: Facebook/Luminiţa Paul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here