Şedinţă a coaliţiei de la Putere, azi, consacrată facturilor imense la gaze şi curent

Date:

Share post:

Azi, la sediul Parlamentului, membrii coaliţiei de la guvernare se vor întâlni pentru prima dată în anul 2022, într-o şedinţă dedicată aproape exclusiv crizei majore din energie, care a dus la creştere exponenţială a facturilor la gaze naturale şi la electricitate.

Şedinţa vine după ce, în ultimele luni ale anului trecut, principalele partide din coaliţie – PSD şi PNL – au derulat ample campanii publicitare, prin care fiecare partid îşi aroga meritele stopării creşterii preţurilor la energie (curent, gaze, combustibili auto). Campaniile au fost plătite din banul public, mai precis din subvenţia acordată partidelor politice de la bugetul de stat.

Bineînţeles, preţurile nu doar că nu au scăzut, ci au luat-o razna cu totul, foaret dese fiind cazurile în care familii de 3-4 persoane, locuind la bloc sau în case modeste, au de plată mii de lei la gaze şi la curent.

 „Vom modifica legea plafonării şi compensării şi vom obliga toţi furnizorii care au întocmit facturile într-un mod eronat în afara legii plafonării şi compensării să le refacă… fără percepere de penalităţi. Vom opri orice fel de debranşare pe perioada de aplicare a acestei legi”, a declarat într-o emisiune televizată ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL, foto).

Alte măsuri ce ar putea fi luate, după şedinţa de azi: reducerea TVA la gaze şi la electricitate la 5% (sau eliminarea cu totul a TVA, există şi această propunere), o nouă schemă de ajutorare a populaţiei (cea actuală s-a dovedit deja ineficientă), plafonarea preţurilor etc.

„Vom discuta de la 1 februarie un pachet (de sprijin – n.r.) pentru industria alimentară, pentru agricultură, vom putea discuta eventual de la 1 februarie o suplimentare a discountului la gaze naturale, ori mărim discountul de la 33 la 50% sau scădem TVA-ul pentru gaze naturale, deci găsim soluţii”, a mai spus ministrul Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

CS Mioveni, debut cu stângul în play-out: 0-3 în deplasare, cu FCU Craiova (Mititelu)

CS Mioveni a jucat slab în această seară şi...

„Urmuz”, aplaudat la el acasă

Sâmbăta trecută, la Centrul de Cultură și Arte "George...

Ce trebuie să ştiţi şi să faceţi dacă aveţi maşina asigurată la Euroins

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras...

La Slatina, cea mai mare şaorma din România: 37 de kg

Doi bucătari de la şaormeria Manuel din Slatina au...

Târg de flori în parcul Lunca Argeşului, cu ocazia Simfoniei Lalelelor

Un târg de flori, similar celor din anii precedenţi,...