Secţia de ATI de la noul spital din Mioveni s-ar putea redeschide în vreo două săptămâni

Date:

Share post:

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a anunţat azi, pe contul domniei sale de Facebook, faptul că secţia de Anestezie Terapie Intensivă a noului spital din Mioveni s-ar putea redeschide în data de 26 luna aceasta.

Într-o declaraţie oferită colegului Denis Grigorescu, de la publicaţia Financiar Press, dl Georgescu a reiterat ceea ce ştiam cu toţii, şi anume faptul că secţia respectivă – vitală pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu Covid – n-a putut fi încă deschisă din lipsă de medici.

„Vinerea trecută, în cadrul şedinţei Asociaţiei Oraşelor, am avut o intervenţie video cu premierul României. I-am solicitat să ne trimită şase medici rezidenţi. Ne-a promis că încearcă să rezolve problema.

Dacă ar veni cei şase rezidenţi, am putea găsi soluţii să avem încă doi medici ATI care ar lucra cu rezidenţii. La problemele care sunt la ora actuală, ar conta enorm redeschiderea secţiei…

… Când văd în curtea spitalului oameni pe care nu avem unde să îi internăm îmi dau lacrimile”, a declarat primarul Georgescu publicaţiei citate.

Secţia de ATI de la Spitalul Orăşenesc din Mioveni are o capacitate de 18 paturi, dotate cu oxigen, aparate de respiraţie asistată, monitoare şi tot ce e nevoie pentru tratarea optimă a bolnavilor de Covid.

Reamintim că, în judeţul Argeş, capacitatea maximă a spitalelor care tratează bolnavi de Covid a fost deja atinsă.

În câteva zile, 27 de paturi vor fi disponibile la Spitalul de Pneumoftiziologie din Câmpulung Muscel, dar, având în vedere ritmul de răspândire a virusului, şi acestea se vor dovedi insuficiente, în scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular