Sechestru pe averea fostului deputat de Argeş, Cristian Boureanu, în afacerea şpăgilor pentru calea ferată Bucureşti-Constanţa

0
869

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, azi, instituirea unui sechestru asigurător pe averile mai multor inculpaţi din dosarul penal care îl vizează, printre alţii, şi pe fostul deputat PDL de Argeş, Cristian Boureanu (în imagine).

Bunurile sechestrate sunt menite să acopere presupusul prejudiciu de care sunt acuzaţi inculpaţii, în valoare de aproape 15,1 milioane de euro.

Alături de ex-parlamentarul argeşean Boureanu, au fost sechestrate bunuri aparţinând fostului său naş de cununie, ex-ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu, cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea, precum şi altor două persoane.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție…în vederea reparării pagubei produse prin infracțiuni şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, au dispus măsuri asigurătorii până la concurența sumei de 15.096.000 euro, iar până în prezent au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 2.139.807 euro (bunuri imobile în valoare de 1.973.140 euro și bunuri mobile în valoare de 166.667 euro) deținute de inculpații Costea Mircea Ionuţ, Mititelu Mihaela, Dascălu Constantin, Boureanu Cristian şi Vlădescu Sebastian”, se arată într-un comunicat de presă emis de DNA.

Dosarul penal în care sunt inculpaţi cei de mai sus vizează o afacere de corupţie (dare şi luare de mită) cu prilejul modernizării căii ferate Bucureşti-Constanţa.

sursa foto: captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.