Seară neagră pentru echipele argeşene: CS Mioveni-Rapid 0-2

Date:

Share post:

După eşecul din prima etapă, de la Mediaş, scor 0-1 contra Gazului Metan, CS Mioveni a intrat pe teren în această seară cu dorinţa evidentă de a obţine punct sau puncte în compania Rapidului, şi ea tot o nou-promovată în Liga 1, până la urmă.

Totuşi, prima repriză a fost una echilibrată, cu mingea mai mult la oaspeţi, dar cu Mioveniul mai incisivă în faţa porţii adverse, graţie şarjelor spre poartă ale vârfurilor Blănaru şi Rusu, cărora fundaşii rapidişti Săpunaru şi Grigore le-au făcut faţă cu destulă dificultate.

Dominarea Rapidului a fost una sterilă, fără mari pericole la poarta apărată de Iustin Popescu, în vreme ce, de cealaltă parte, CS Mioveni a arătat că e o echipă ceva mai sudată, mai sigură pe ea, rod al păstrării în lot al celor mai mulţi jucători din sezonul trecut.

Pe finalul primei reprize, giuleştenii au deschis scorul prin fostul internaţional dinamovist Dragoş Grigore (adus de la Ludogoreţ Razgrad, din Bulgaria), care a reluat imparabil, cu capul, o minge centrată din corner, profitând de apatia cuplului argeşean de fundaşi Iacob-Balaur. Pragmatism maxim pentru bucureşteni: un şut pe poartă, un gol.

Dragoş Grigore s-a înălţat peste apărarea Mioveniului şi a marcat cu capul

După pauză, CS Mioveni a trebuit să repete scenariul de la Mediaş, unde a dominat, pe alocuri copios, a doua parte a meciului, alergând după egalare.

Păcat că argeşenii nu au avut aproape nicio susţinere din partea publicului. De altfel, singura porţiune din tribune plină de spectatori a fost sectorul rezervat suporterilor oaspeţi. Ca de fiecare dată, Rapidul a avut de partea sa susţinerea unei galerii cum nu-s multe în fotbalul românesc. Iar asta s-a simţit inclusiv în evoluţiile jucătorilor.

Galeria Rapidului, ca de fiecare dată, şi-a împins jucătorii de la spate

CS Mioveni a început furtunos repriza, masându-şi adversarul în ultimii 30 de metri minute bune, fără a reuşi însă mare lucru la poarta oaspeţilor. După care Rapid a reechilibrat meciul. Iar la primul contraatac de după reluarea jocului, Carnat l-a servit ideal pe Bălan, singur singurel în faţa porţii, care nu putea rata din acea poziţie.

Bălan a pus latul din 7-8 metri şi a marcat lejer golul de 0-2

Mioveniul a replicat prin acţiunea lui Rădescu, 2-3 minute după golul lui Bălan, dar portarul Moldovan a prins fără mari emoţii. Au urmat apoi câteva minute aprinse la poarta Rapidului, jocul s-a animat vizibil. Antrenorul Alexandru Pelici a introdus, dintr-un foc, trei jucători ofensivi pe teren: Buziuc, Coşereanu şi Cristea, subţiind un pic linia mediană, dar mizând totul pe ofensivă în ultima jumătate de oră.

Din păcate, nici aceste mutări, nici introducerea spre final a italianului Massaro n-au putut schimba soarta meciului. Mioveniul a jucat din nou binişor, dar din nou a arătat că suferă teribil când trebuie să atace şi să desfacă o apărare organizată, cum a fost cea a Rapidului din această seară. Alăturând la cele de mai sus câteva ezitări în centrul apărării avem tabloul complet al unei înfrângeri care, apropo, putea fi şi mai drastică.

Una peste alta, echipele argeşene de fotbal din Liga I nu se simt prea bine: niciuna n-a făcut niciun punct şi n-a marcat niciun gol în primele două etape. Sunt nişte semne de îngrijorare.

sursa foto: capturi video Digisport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Se opreşte curentul în cartierul Prundu

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice în...

A intrat cu maşina în stâlp care a căzut peste un contor de gaze

În urmă cu câteva momente, pompierii de la Detașamentul...

Trei medalii de aur pentru judoka piteșteni

Sportivii piteșteni prezenți la Campionatul Balcanic de Judo pentru...

Expoziţie auto retro la Ştefăneşti

Mâine, 1 octombrie 2022, Clubul Sportiv de Automobilism DACIA...

Actorul Alexandru Arşinel a murit

După o lungă perioadă în care actorul s-a luptat...

Liceenii din județul Argeș au primit vizita jandarmilor argeșeni

Aproximativ 500 de elevi de liceu, din cinci instituții...

Piteșteanul Petrică Andrei, solistul concertului de jazz al Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 30 septembrie, de la ora...

Intratre gratuită la Grădina Zoologică din Piteşti, marţi 4 octombrie

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor (World Animal Day),...