Filarmonica Pitești organizează joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu un program integral Beethoven (este An Beethoven).

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Mihail Ștefănescu, participă, ca solistă, pianista Lucia-Cristiana Iordache.

Născut la Craiova, într-o familie de muzicieni, dirijorul de cor şi de orchestră Mihail Ştefănescu s-a dedicat cu pasiune studiului artei sunetelor. A absolvit Liceul de Muzică din Craiova şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

Lucia-Cristiana Iordache începe studiul pianului la șase ani, la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați, transferându-se, ulterior, la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București. După absolvirea, la Universitatea Națională de Muzică București, a Facultății de pian, se înscrie la master, la aceeași universitate, la clasa prof. univ. dr. Dana Borșan. În 2017, a obținut o bursă la „Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien” (Austria). Este la prima colaborare cu Filarmonica Pitești și dirijorul Mihail Ștefănescu.

sursa info şi foto: Filarmonica Piteşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here