Deşi, despre felul cum se munceşte, în general, în instituţiile de stat şi/sau în cele ale administraţiei publice de toate nivelurile ştim cu toţii (timpul trece, leafa idem), ne face plăcere să relatăm azi despre un fapt care vine să demonstreze că la stat nu chiar toată lumea trage chiulul.

Concret, o cititoare de-a noastră, contabilă de meserie, trebuia să depună azi o declaraţie (pentru cunoscători, declaraţia 094), electronic, la ANAF.

Iniţial, deşi părea completată corect, declaraţia cu pricina n-a fost acceptată de ANAF, din cauza existenţei unei presupuse erori.

Cititoarea noastră a contactat ANAF prin intermediul unui email, indicat la secţiunea de contact a site-ului e-guvernare.ro, cerând lămuriri.

Răspuns clar, la obiect, primit foarte prompt, de la o autoritate a statului român. Greu de crezut, dar aşa stau lucrurile

Pare desprins din filmele SF, dar le-a primit în decurs de aproximativ o oră. Contabilei i-au fost puse la dispoziţie, în răspunsul primit şi semnat de dna Mariana Danciu, consilier la Autoritatea pentru Digitalizarea României, nu mai puţin de trei modalităţi de a lămuri problema.

Cititoarea noastră a apelat la una dintre aceste modalităţi, iar problema a fost rezolvată, iarăşi, în mai puţin de o oră, astfel că declaraţia contabilă respectivă a putut fi depusă corect şi la termen.

Se poate, deci, şi la stat. Ce bine ar fi dacă lucrurile ar sta la fel la majoritatea instituţiilor statului român, nu doar la ANAF.

sursa foto: Facebook/ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here