„În ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și din cadrul altor structuri au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.
Au fost verificate 3046 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Nu au fost întocmite dosare penale noi.
A fost întocmit un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de comunicare de informații false.
S-a aplicat o sancțiune de 5000 de lei unei persoane din Pitești care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Aceasta a fost plasată în carantină.
S-au dat 241 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 430.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.
Precizăm că, în privința sancțiunilor modificate ale OUG 1/1999, prevederile devin aplicabile începând cu data de 03 aprilie 2020, iar prevederile referitoare la posibilitatea de aplicare a jumătate din amenda aplicată sunt deja valabile. Până în prezent, cetăţenii care erau sancţionaţi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, cum ar fi lipsa declaraţiei pe propria răspundere la deplasările în afara locuinţei, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. Din 3 aprilie amenzile vor fi cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei, iar cei sancţionaţi vor putea plăti în termen de 15 zile jumătate din cuantumul amenzii aplicate.”

Sursa: Instituția Prefectului Județul Argeș

Imaginea este din arhivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here