Se mai bate un cui la coşciugul Argeşului: rafinăria Arpechim va fi demolată

Date:

Share post:

Trecută în proprietatea concernului austriac OMV, după privatizarea scandaloasă a Petrom din anul 2004 – la Putere era guvernul PSD condus de Adrian Năstase, preşedinte era bătrânul aparatcik comunist Ion Iliescu – rafinăria Arpechim a fost închisă în anul 2011.

Cică nu era rentabilă din punct de vedere economic.

Conducerea OMV a promis, de mai multe ori, că „lucrează” la găsirea unui investitor care să preia rafinăria. Evident, n-a găsit niciunul.

Prim-miniştrii şi miniştrii Economiei din 2011 încoace (la un moment dat, acest post a fost ocupat şi de un argeşean, fostul deputat ALDE Andrei Gerea) au făcut şi ei promisiuni de toate felurile că rafinăria va fi repornită, retehnologizată, vândută unor investitori din China sau din fostul spaţiu sovietic.

Nimic nu s-a concretizat din toate aceste vorbe.

Azi, la 11 ani de la acea privatizare revoltătoare (OMV a plătit numai 1,5 miliarde de euro, pentru 51,01% din Petrom; azi, numai terenurile valorează de vreo 10 ori mai mult, asta ca să vă faceţi o idee cam la ce nivel s-au ridicat şpăgile), verdictul austriecilor este că Arpechim se va demola.

Deja au început procedurile în acest sens.

De mândria industriei petrochimice româneşti s-a ales praful şi pulberea, după „privatizare”

Vremurile când aici lucrau peste 8.000 de argeşeni au apus pe vecie. Arpechim, împărtăşeşte, din păcate, soarta ARO Câmpulung, a Rolast, a fabricii de bere, a Bioproteinelor de la Curtea de Argeş etc.

Asta am ales, asta avem.

Să ni-i amintim, deci, cu ocazia asta, pe artizanii acestui dezastru economic: Ion Iliescu, preşedinte, Adrian Năstase, prim-ministru, PSD, partid de guvernământ.

Mulţumim, PSD, sperăm să-ţi primeşti răsplata pentru tot, cât mai repede cu putinţă!

Şi să adresăm rugăciuni Celui de Sus ca Dacia să nu plece de la Mioveni, pentru că numai ea ne mai ţine în viaţă.

sursa foto: Facebook/Camelia Costea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular