Curba cazurilor noi de infectare cu coronavirus (Covid-19) urcă, necontenit, spre valori pe care nu credeam că le vom întâlni vreodată, în România.

Azi au fost raportate 7.733 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, în condiţiile în care au fost efectuate doar puţin peste 30.000 de teste.

Rata de pozitivare ni se pare una de-a dreptul înspăimântătoare, de natură să dea fiori pentru ce va să vină.

La noi în judeţ au fost confirmate 179 (cu doar trei mai multe decât recordul de ieri) de noi cazuri de infectare, din numai 515 teste efectuate în spitalele de stat.

Trei conjudeţeni au murit de ieri până azi, infectaţi fiind cu Covid-19: o femeie de 67 de ani şi doi bărbaţi, unul de 71 de ani şi altul de 76, toţi trei suferind de mai multe afecţiuni grave: cancer, hipertensiune arterială, obezitate, atac vascular cerebral.

La nivel naţional ziua de azi a adus şi un nedorit record al deceselor: 120.

974 de români sunt internaţii în secţiile de Terapie Intensivă, ceea ce ne aduce pe punctul de a depăşi, în următoarele 2-3 zile, pragul de 1.000 de persoane în stare gravă.

Indicii de infectare la zi, pe judeţe

La nivel de judeţ a fost depăşit, azi, pentru prima oară din vară încoace, indicele de infectare de 1,5 cazuri la mia de locuitori: avem 1,59 la mie şi nu mai facem parte dintre judeţele „verzi” din acest punct de vedere.

Situaţia, în Argeş, încă nu e gravă, dar cifrele ultimelor zile arată că, din păcate, într-acolo ne îndreptăm.

Printre cele mai afectate judeţe sunt Alba, Cluj, Sălaj şi Timiş, iar cel mai puţin afectate (verzi) sunt Tulcea, Brăila, Buzău, Călăraşi şi Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here