O ştire care a trecut aproape neobservată, în tumultul ultimelor zile: deputatul PSD Valeriu Steriu (foto) a iniţiat un proiect de lege care prevede scutirea de impozitul pe venit (de 10%) a jurnaliştilor şi a tehnicienilor din presă (fotoreporteri, cameramani, paginatori etc).

Proiectul de lege respectiv a primit raport favorabil, alaltăieri, în unanimitate, în Comisia de buget a Camerei Deputaților și va merge la plen pentru votul final.

Potrivit proiectului, scutirea de impozitul pe venit se aplică atât pentru contractele de muncă ale ziariștilor, cât și pentru contractele de drepturi de autor. Prevederea se va aplica și tehnicienilor din presă.

”Estimez că ar fi circa 10.000 de contribuabili în această situație, cu un impact negativ asupra bugetului de circa un milion de euro”, a declarat Valeriu Steriu pentru G4Media.ro.

Au votat, alaltăieri, în favoarea acestui proiect de lege atât aleşii PSD, cât şi cei ai PNL, USR, UDMR şi ALDE.

Clasa politică a găsit, iată, consensul perfect. Îl putea găsi referitor la cauze mai bune, cum ar fi, bunăoară, construcţia de autostrăzi, de spitale etc.

Nu suntem toţi de vânzare!

Domnii politicieni sunt, însă, cu toţii de acord că ar fi bine şi util (pentru domniile lor) să ne mituiască niţel.

Pentru că această scutire de impozit e nimic altceva decât o tentativă de mituire a jurnaliștilor oneşti, care încă nu s-au lăsat cumpăraţi de partidul X sau partidul Y. Mai sunt şi din aceştia, şi nu-s deloc puţini.

„Păi jurnalistul care țipa împotriva pensiilor speciale, devine special prin scutirea de la impozitul pe venit? Asta este o apucatură comunistă, pe principiul câinelui care nu mușcă mâna care-l hrănește.

Îmi place să cred că totuși noi nu suntem acei câini… ci rămânem câinii de pază ai democrației. Nu ai vreunui partid politic”, scria azi jurnalistul Stelian Muscalu.

Suntem perfect de acord cu colegul nostru de la Digi24. Nu e corect ca ziariştii să fie scutiţi de impozit pe venit, iar profesorii, muncitorii, inginerii, şoferii, asistentele medicale etc, să plătească impozit.

Legea trebuie să fie una pentru toţi. Fără inşi mai speciali decât alţii.

Aşa că le transmitem politicienilor de toate culorile să renunţe la ideea de a ne cumpăra pe toţi ziariştii, la grămadă.

Nu suntem toţi de vânzare. Mulţumiţi-vă cu cei pe care i-aţi cumpărat deja.

sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here