Primăria Municipiului Pitești, prin S.C. Salpitflor Green S.A., a încheiat lucrările de reamenajare a scuarului de pe Calea București, în cursul zilei de ieri fiind efectuate reglajele și verificările de funcționare.
Lucrările au constat în scoaterea plantelor îmbătrânite și plantarea unor trandafiri roșii și albi, răsaduri de flori, dar și a unor arbori ornamentali „Prunus Cerasifera”.
De asemenea, au fost montate 450 aspersoare inteligente cu funcție de irigare (selectivă) prevăzute cu senzori de ploaie. În cursul zilei de ieri s-au efectuat reglajele și verificările de funcționare.
Sistemul de irigare subteran funcționează pe bază de programator cu baterie, nefiind necesară alimentarea la rețeaua de curent electric.
Și la scuarul din Calea Craiovei este în desfășurare o reamenajare similară, urmând a se realiza lucrări de așternere de pământ vegetal, de pregătire a terenului în vederea gazonării, de semănare gazon, plantare răsaduri flori și arbori.
Se va păstra forma actuală a spațiilor verzi și căile de acces existente, întregul perimetru de spațiu verde urmând a fi actualizat cu amenajări moderne. În plus, va fi montat un sistem modern de irigații, astfel încât spațiul verde care va fi amenajat ulterior să poată fi cât mai eficient întreținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here