Scrimera Ana Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo, i-a arătat obrazul ministrului Sportului, Eduard Novak

Date:

Share post:

Ana Maria Popescu

Sportiva Ana Maria Popescu a avut o replică dură la adresa ministrului Sportului, Eduard Novak, care a făcut nişte declaraţii, să le spunem, neinspirate la adresa scrimerei. Gestul Anei Maria i-a adus ropote de aplauze la conferința pe care a ținut-o imediat după revenirea în ţară de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În acest an, Ana Maria Popescu, fostă Popescu-Brânză, a obținut medalia de argint la scrimă. Este o medalie importantă pentru țara noastră, dar și pentru cariera sportivei. Chiar ea a declarat că se mândrește cu acest argint pentru care s-a antrenat ani de zile, pentru care a muncit enorm de mult. Scrimera a spus ceea ce toată lume ştie: că pentru a atinge această performanță, un sportiv trebuie să facă sacrificii imense, să renunțe la anumite plăceri, să se antreneze constant.

Deși actualul ministru al Sportului, el însuţi fost sportiv de performanţă, ar trebui să cunoască toate sacrificiile pe care le face un sportiv care muncește ani de zile pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, Eduard Novak a surprins opinia publică cu declarațiile dure pe care le-a făcut după premierea Anei Maria Popescu.

”După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri” – a declarat ninistrul Novak.

Răspunsul sportivei a fost pe măsură. Pentru început, Ana a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak la intrarea în țară. Apoi, la conferința pe care a susținut-o i-a dat o replicare pe care, cu siguranță, ministrul nu o va uita prea curând.

Eduard Novak a adus primul aur paralimpic pentru România, la ciclism

”Eu am avut în spate patru oameni, atât. Apropo de finanțare, domnule ministru. Printre ei, am avut parte de sparring-partneri de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alții.

Îmi doresc tare mult să ajungeți dvs. la Tokyo și să luați aurul pe care eu nu am fost în stare să-l iau. Și să mă așteptați cu cecul acela de 5 milioane, să mi-l dați, dar nu e problemă, mai avem timp. Și să facem o sală nouă, pentru copiii aceia!”

În urma acestei declarații, dar și a invitației adresate ministrului de a face dânsul performanță și de a decora țara noastră cu aur, Ana Maria Popescu a primit aprecieri de la toți cei prezenți. Chiar și Eduard Novak s-a eschivat puțin și s-a prefăcut, pe moment, că nu înțelege despre ce vorbește. A revenit apoi și și-a recunoscut regretul pentru cuvintele dure adresate sportivei.

Cu sau fără banii alocați sportului românesc, cu siguranță că cei care au ales să-și dedice viața performanței se vor antrena cu la fel de multă pasiune. Domnul ministru a uitat, probabil, cum e să muncești din greu pentru propriul vis. Sau o fi uitat în general, de când a intrat în viața politică, cum e să muncești.

Ana Maria Popescu (Brânză) a debutat la vârsta de 10 ani la Clubul Sportiv Școlar Nr. 3 Steaua București. Evoluția sa a fost una extrem de rapidă, fiind remarcată de Centrul Olimpic de la Craiova. La vârsta de 15 ani a reușit să obțină primul titlu național.

Apoi a câştigat cam tot ce se putea câştiga, în plan naţional, european şi mondial, în acest sport, în cei 22 de ani scurşi de la primul său titlu naţional.

Eduard Novak a practicat patinajul viteză în tinereţe şi a fost multiplu campion naţional de juniori, apoi, după ce şi-a pierdut laba unui picior în urma unui accident rutier, a trecut la ciclism şi a concurat la mai multe competiţii pentru persoane cu deficienţe locomotorii, obţinând medalii, inclusiv un aur, pentru România la Jocuri Paralimpice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Se opreşte curentul în cartierul Prundu

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice în...

A intrat cu maşina în stâlp care a căzut peste un contor de gaze

În urmă cu câteva momente, pompierii de la Detașamentul...

Trei medalii de aur pentru judoka piteșteni

Sportivii piteșteni prezenți la Campionatul Balcanic de Judo pentru...

Expoziţie auto retro la Ştefăneşti

Mâine, 1 octombrie 2022, Clubul Sportiv de Automobilism DACIA...

Actorul Alexandru Arşinel a murit

După o lungă perioadă în care actorul s-a luptat...

Liceenii din județul Argeș au primit vizita jandarmilor argeșeni

Aproximativ 500 de elevi de liceu, din cinci instituții...

Piteșteanul Petrică Andrei, solistul concertului de jazz al Filarmonicii Pitești

Filarmonica Pitești organizează vineri, 30 septembrie, de la ora...

Intratre gratuită la Grădina Zoologică din Piteşti, marţi 4 octombrie

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor (World Animal Day),...