„În urma unui mesaj primit din Franța, cu regret si mare durere anunţ plecarea dintre noi a marelui scriitor și disident Paul Goma, în noaptea din 24 spre 25 martie 2020”, a anunţat în această seară preşedintele PNŢ Maniu-Mihalache, dl Radu Rizescu.

„Paul Goma era internat din 18 martie la spitalul La Pitié Salpêtrière, în urma constatării infectării cu virusul ucigaș.

Conform informațiilor transmise de echipa medicală care l-a îngrijit, Paul Goma a plecat senin, fără durere și cu sufletul împăcat.

Fiul său, Filip Goma, după ce în urmă cu doi ani și-a pierdut și mama, este foarte tulburat și îndurerat și roagă să nu fie contactat.

Conform indicațiilor lui Filip Goma, respectând dorința tatălui său și ținând cont de restricțiile actuale în vigoare în Franța, trupul lui Paul Goma va fi incinerat, iar urna funerară va fi depusă în Columbarium, la cimitirului Pére Lachaise din Paris.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Aprindeți o lumânare sau spuneți o rugăciune pentru odihna sufletului său!”

Paul Goma, născut acum 84 de ani în satul Mana din fostul judeţ Orhei (actualmente, Republica Moldova), a fost un critic acerb al regimurilor comuniste din estul continentului şi a fost silit să plece din România, în 1977, stabilindu-se în Franţa.

A fost autorul a zeci de cărţi, publicate şi/sau traduse în română, franceză, engleză, germană, suedeză.

A fost distins de statul francez cu titlul de Cavaler al Ordinului Literelor şi Artelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here