Alaltăieri, în capitala belgiană Bruxelles a început cea de-a patra ediţie a „EuRoFestCultura”festival de cultură românească organizat la iniţiativa şi sub patronajul europarlamentarului de Argeş, actorul muscelean Mircea Diaconu.

Manifestările au avut loc la Palatul Artelor Frumoase şi au inclus proiecţii de filme, o expoziţie de fotografii cu valoarea documentară, una de bijuterie contemporană, un concert de muzică clasică etc.

Dedicată sărbătorii Centenarului, ediţia 2018 a EuRoFestCultura are ca parteneri principali Institutul Cultural Român din Bruxelles şi Primăria Municipiului Bucureşti şi beneficiază de sprijin din partea Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, respectiv a Ambasadei României în Regatul Belgiei.

EuroFestCultura se va încheia poimâine.

Aseară, punctul central al manifestărilor l-a reprezentat lansarea cărţii scriitorului şi jurnalistului Nicolae Badiu, „Poarta 3 – Maşina cu nume de ţară Dacia”.

Cartea a fost foarte bine primită de publicul prezent – nu doar români, de menţionat acest lucru – iar scriitorul a vorbit audienţei despre ceea ce a însemnat şi înseamnă numele mărcii Dacia pentru România.

La final, dl Badiu a susţinut o sesiune de autografe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here