Publicistul Nicolae Badiu a dat în judecată Consiliul Local Piteşti, pentru abuzurile privind taxa de salubrizare

Date:

Share post:

Cunoscutul scriitor, gazetar şi publicist Nicolae Badiu – un nume pe care nu mai considerăm necesar să-l prezentăm – n-a mai răbdat batjocura numită la Piteşti taxă de salubrizare şi a acţionat în Justiţie Consiliul Local Piteşti, pe tema taxei respective.

Dl Badiu deţine o locuinţă (garsonieră) în care nu locuieşte nimeni, dar pentru care trebuie să plătească acest bir, pentru şapte persoane, pentru că n-a depus la termenul indicat de municipalitate o declaraţie în acest sens.

Vestita taxă de salubrizare, introdusă la Piteşti printr-o Hotărâre de Consiliu Local din septembrie 2020 şi aplicată de la începutul lui noiembrie anul trecut, a stârnit un val de nemulţumiri în rândul cetăţenilor, pentru că a lăsat loc pentru numeroase abuzuri.

Acţiunea judecătorească a fost depusă ieri, la Tribunalul Argeş

Era şi de aşteptat să fie aşa. În primul rând pentru că valoarea taxei e mare: 11 lei lunar, de persoană.

Însă, suma poate ar fi fost plătită cu inima împăcată de majoritatea piteştenilor, dacă s-ar fi putut constata o îmbunătăţire a serviciilor de salubritate oferite. Până la urmă, orice serviciu de calitate costă.

La Piteşti, însă, serviciul doar costă, pentru că de calitate în plus nu prea se poate vorbi.

Mai mult decât atât, aberaţia de a prezuma că (în lipsa depunerii unei declaraţii care să spună altceva) că în fiecare gospodărie din Piteşti locuiesc 7 (şapte!) persoane şi de a percepe această taxă pentru 7 persoane de la cei care, din varii motive, nu au depus declaraţia menţionată, a îndatorat, cu sume consistente, o mulţime de cetăţeni.

Unii, care locuiesc în alte părţi, cum e cazul doamnei dr Viola Maria Popov (care are un apartament în Piteşti, dar locuieşte în Bucureşti, unde lucrează la un spital Covid) nici nu au ştiut despre introducerea taxei cu pricina. Dar s-au trezit datori municipalităţii cu mii de lei.

Apropo de cazul dnei Popov, despre care am scris zilele trecute: dumneaei i s-au returnat doar 693 de lei din cei 1.078 plătiţi necuvenit. Restul… rămân în vistieria Consiliului Local, sau cum?

Pentru comparaţie, municipalitatea din Târgu-Mureş prezumă că într-o locuinţă locuiesc trei persoane, cifră mult mai rezonabilă decât cea gândită de consilierii locali din Piteşti de la vremea respectivă.

În plus, la Târgu-Mureş banii plătiţi în plus se restituie sau se compensează cu plăţi ulterioare, ceea ce, iarăşi, la Piteşti nu se practică, pentru că e mai comod şi mai lucrativ să-l jecmănim pe cetăţean.

Nicolae Badiu e un tip care nu suportă gunoaiele, de oricare tip ar fi ele

Alt exemplu: la Timişoara, oraş cu care ne place să ne mai comparăm (deşi nu-i putem concura pe bănăţeni decât la capitolul WC-uri publice de lux), nu se plăteşte nicio taxă de salubrizare.

Asociaţiile de proprietari/locatari plătesc serviciile de salubritate firmei de profil, aşa cum se proceda şi până acum peste tot în ţară.

Revenind la demersul dlui Nicolae Badiu împotriva taxei de salubrizare: dumnealui e decis să obţină, în Justiţie, anularea Hotărârii de Consiliu Local respective.

„Cum e să te lupți de unul singur, consumând energii și bani, împotriva unor abuzuri abjecte, pe care trebuia să le conteste Instituția Prefectului (Politizată până în vârful tocurilor…)?!

Odată cu eliminarea acestor abuzuri prin anularea HCL-urilor contestate, vor avea de câștigat zeci de mii de piteșteni… pe spinarea mea, cum s-ar zice… Pentru că lașitatea și prostia, ar putea avea salvare de la un idealist ca mine… (O singură persoană a mai contestat aceste măsuri aberante, deocamdată către Primărie).

Eu am declanșat procesul în Instanța de Judecată! Pesediştii au făcut blat cu peneliștii și useriștii, orbiți în grup de mafia gunoaielor”, a spus dl Badiu.

Acţiunea sa în Justiţie a fost introdusă ieri. Deocamdată, nu a fost fixat încă primul termen de judecată.

Imaginea de sus este de la ultima şedinţă a Consiliului Local, desfăşurată ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Spitalul Județean Argeș, linie endoscopică de ultimă generație la Urologie

Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de...

Cod galben de ploi în sud-estul României. Vizat, și tot județul Argeș. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie ANM a emis azi o...

Spitalul Județean Pitești angajează medici

Spitalul Județean de Urgență Pitești organizează concurs pentru angajarea...

Documentar despre cariera și viața lui Ilie Năstase, în regia lui Tudor Giurgiu, prezentat la Pitești

Premiera documentarului ”Nasty”, despre cariera și viața lui Ilie...