Începând de luna trecută, Şcoala „Tudor Vladimirescu” din Piteşti a devenit prima instituţie de învăţământ din judeţul Argeş care foloseşte cataloage online.

Astfel, orice notă ori absenţă a elevului, dar şi eventualele remarci ale dascălilor referitoare la comportamentul fiecărui elev în parte ajung în timp real pe telefoanele părinţilor.

„Cel mai dificil a fost să realizăm o bază de date cu telefoanele părinţilor. N-a fost uşor, pentru că avem aproape 1.000 de părinţi în această bază de date. Apoi am primit o aplicaţie, denumită „Note în catalog”, de la o firmă de profil din Braşov. Părinţii au fost invitaţi să descarce aplicaţia respectivă pe telefoane”, a explicat dna Magdalena Crivac, directoarea şcolii „Tudor Vladimirescu”.

Prim urmare, părinţii află instantaneu ce note au primit copiii, dacă au absentat sau nu de la vreo oră, dar şi cum s-au comportat la cursuri, dacă profesorii simt nevoia să facă astfel de observaţii suplimentare.

Mai mult, „la sfârşitul lunii, aplicaţia generează statistici pentru fiecare elev în parte, pe care părinţii le pot vedea şi interpreta, având astfel posibilitatea să corijeze, în cunoştinţă de cauză, comportamentul copiilor”, ne-a declarat dna Crivac.

Cataloagele clasice nu au fost desfiinţate. Ele sunt în continuare folosite, concomitent cu cele virtuale.

„Sunt bucuroasă că am devenit prima şcoală din judeţul Argeş care foloseşte un astfel de instrument, adecvat secolului în care trăim. Mai ales că, din câte cunosc, sunt doar 45-50 de alte şcoli din ţară care folosesc cataloage virtuale”, a mai spus dna Crivac.

Evident că destui elevi nu-s tocmai încântaţi de noile cataloage virtuale. Părinţii, însă, cu siguranţă sunt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here