De câteva zile, au apărut în spaţiul public tot felul de informaţii, cele mai multe, „pe surse”, care acreditează ideea unor modificări majore ale programului guvernamental Prima Casă.

Aceste modificări au urma să fie aduse programului respectiv pentru a preveni situaţiile în care, prin acest program, unii şi-au cumpărat case de vacanţă.

Într-un buletin de ştiri al postului TV Antena 1 s-a spus că, potrivit „unor surse bancare…programul ar urma să fie accesibil doar tinerilor care au cel mult 35 de ani şi care câştigă maximum 3.000 de lei net” lunar.

Chestionat pe această temă de un alt post TV (Digi24), ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici n-a confirmat informaţia de mai sus, dar nici nu a negat-o, spunând doar că nu vrea să anticipeze, pe motiv că nu are toate datele.

Ce e cert, deocamdată, e că plafonul total de garantare a creditelor prin programul guvernamental Prima Casă e de două miliarde de lei, exact ca anul trecut. Iar condiţiile sunt aceleaşi ca şi în anii precedenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here