În această seară, începând de la ora 17, cu aproximaţie, la Piteşti, la fel ca şi în multe alte oraşe mari ale ţării, are loc un miting de protest împotriva noilor restricţii anunţate de Guvern, menite să contribuie la stăvilirea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Dacă, iniţial, participarea a fost destul de redusă (în jur de 100 de persoane), în jurul orei 21 se strânseseră aproximativ 500 de persoane în centrul Piteştiului, lângă Prefectură. Poate chiar mai multe.

Însă, din păcate, sensul acestui protest a început să fie deturnat şi chiar să degenereze, cu trecerea timpului.

De la scandări de genul „Vrem pe stadioane”, „Jos Guvernul!” sau „Libertate, libertate”, s-a ajuns la „Arafat, nu uita, asta nu e ţara ta!”

În mod inexplicabil, mulţimea i-a găsit ţapi ispăşitori şi pe conaţionalii noştri de origine maghiară. Altminteri, afectaţi şi ei de pandemia de coronavirus, la fel ca noi toţi.

S-a scandat inclusiv „Afară, afară, cu ungurii din ţară”, scandare desprinsă mai degrabă din repertoriul galeriilor echipelor de fotbal Dinamo şi Universitatea Cluj-Napoca.

sursa foto: Bogdan Dumitru/Argeşul Online

6 COMENTARII

  1. De la sustinatorii AUR nici nu ma asteptam la altceva.

    Nu au fost mulţi cei care au scandat aşa ceva. Probabil, dacă n-ar fi fost meciul de fotbal tineret Ungaria-România chiar zilele astea, cu tradiţionalele scandaluri adiacente, poate n-ar mai fi scandat nimeni împotriva minorităţii maghiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here