Ministrul Educaţiei, Valentin Popa (cel cu „Pamblica”) a demonstrat, acum o oră, că e singurul ministru cu coloană vertebrală din Guvernul Dăncilă: dumnealui a demisionat din funcția de ministru al Educației, pentru că a refuzat să cedeze la solicitările UDMR, girate de şeful său, Liviu Dragnea.

UDMR a solicitat plecarea acestuia din Guvern încă de săptămâna trecută, iar liderul maghiar Hunor Kelemen a declarat că formațiunea sa „suspendă colaborarea cu PSD” până când această „problemă” (adică demisia dlui Popa) nu e rezolvată.

Cheia problemei este o Ordonanţă de Guvern care statuează că orele de limba română (patru ore pe săptămână, la toate clasele cu predare în limbile minorităților naționale), sunt ţinute, începând cu intrarea în vigoare a Ordonanței, de către profesori de specialitate.

UDMR vrea insistent revenirea la situaţia anterioară, care prevedea că aceste ore sunt în monopolul învățătorilor care predau în limbile minorităților naționale.

Iar cum Liviu Dragnea, atotputernicul lider al PSD, a declarat public că UDMR are dreptate în solicitările sale, dlui Popa nu i-a rămas decât să-şi prezinte demisia. Ceea ce a şi făcut.

Favorită pentru a-i prelua portofoliul este, după cum scriam zilele trecute, fostul ministru din perioada Ponta, dna Ecaterina Andronescu.

Dânsa a trecut din tabăra susţinătorilor grupării anti-Dragnea din PSD în cealaltă parte, tocmai pentru a primi din nou funcţia de ministru.

sursa foto: captura video youtube.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here