Scandal la liceul din Stâlpeni, provocat de aparținători ai unei eleve. A fost nevoie de intervenția Poliției

Date:

Share post:

Doi adulți, aparținători ai unei eleve, au provocat ieri un scandal monstru în incinta liceului tehnologic din Stâlpeni. Situația s-a calmat abia după ce a intervenit Poliția.

Iată cum a descris evenimentele biroul de presă al Poliției Argeș. Menționăm că intertitlul ne aparține.

”În jurul orei 12, polițiștii (de la Secția de Poliție Rurală din Stâlpeni – n.r.)au fost sesizați de către un cadru didactic referitor la o stare conflictuală, în unitatea de învățământ, între aparținători ai unei eleve și un coleg de clasă al elevei în cauză”.

E vorba despre liceul tehnologic ”I.C. Petrescu” din Stâlpeni.

”Polițiștii au identificat persoanele implicate în starea conflictuală, respectiv o femeie de 33 de ani, însoțită de un bărbat de 38 de ani, cărora minora de 17 ani le-a facilitat accesul în unitatea de învățământ, în timpul orei de curs, fără a solicita în prealabil acordul reprezentanților liceului pentru accesul acestora.

În continuare, femeia de 33 de ani și bărbatul de 38 de ani au purtat discuții cu directorul unității de învățământ și cu profesorul diriginte al clasei, timp în care au apărut neînțelegeri între bărbatul de 38 de ani și un coleg de clasă al minorei, tânăr de 19 ani.

Înjurături și agresiuni fizice în școală

În condițiile în care bărbatul și tânărul în cauză și-au adresat injurii și s-au manifestat agresiv unul față de celălalt, a fost solicitată intervenția polițiștilor prin Sistemul Unic Apeluri de Urgență 112.

După aplanarea conflictului și efectuarea verificărilor, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, care au intervenit la eveniment, au aplicat patru sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

  • o sancțiune cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform Legii 61/1991R, ca urmare a încălcării normelor de acces în unitatea de învățământ, aplicată femeii de 33 de ani;
  • două sancțiuni cu amendă, în valoare de 1.500 de lei, respectiv de 1.000 de lei, ambele conform Legii 61/1991R, ca urmare a încălcării normelor de acces în unitatea de învățământ, respectiv a provocării de scandal, aplicate bărbatului de 38 de ani;
  • o sancțiune cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991R, ca urmare a participării efective la scandal, aplicată elevului de 19 ani”, a transmis biroul de presă al Poliției.

CITIȚI ȘI: Liceele degeaba ale Argeșului

Liceul tehnologic din Stâlpeni, unul dintre cele mai slabe din Argeș

Liceul tehnologic din Stâlpeni are renumele unei unități de învățământ în care se face orice numai școală nu. Liceul face parte dintre cele vreo 10-15 licee din Argeș care se regăsesc, an de an, la coada clasamentului privind promovabilitatea la examenul de Bacalaureat.

Anul trecut, mai puțin de unul din patru absolvenți de clasa a XII-a de la Stâlpeni au promovat examenul de Bacalaureat. Mai exact, procentul de promovabilitate a fost de 23,08%. Ceea ce face ca liceul tehnologic Stâlpeni să fie al treilea cel mai slab din Argeș, din acest punct de vedere.

sursa foto: arhivă ArgeșulOnline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

Carambol cu patru maşini în comuna Moșoaia. Fetiţă de 6 ani rănită în zona feţei

În urmă cu puţin timp, pompierii argeşeni au fost...

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2

FC Argeş şi-a asigurat menţinerea matematică în Liga 2,...

Top 6 activități eficiente pentru copiii cu autism 

Ai un copil cu autism și vrei să afli...

Bogdan Angelin David, fost șef al PNL Câmpulung, a trecut la PSD

Bogdan Angelin David, fost președinte al PNL Câmpulung, a...

Tânărul Dragoș Predescu (PNL), numit aseară prefect al județului Argeș

Tânărul Dragoș Predescu (PNL) a fost numit aseară prefect...

”Dasfidania, asshole!” Russian Ambassador Valery Kuzmin has left Romania today

The Russian Ambassador in Romania, comrade Valery Kuzmin, ended...

Dasfidania, asshole! Ambasadorul rus Valery Kuzmin a plecat definitiv din România

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, și-a încheiat ”misiunea”...