După cum am anunţat azi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi autorităţile locale judeţene au decis să înfiinţeze, în comuna Nucşoara, două centre de carantină pentru cei presupuşi a fi infectaţi cu coronavirus.

Decizia anunţată de prefectul de Argeş, Emanuel Soare, i-a înfuriat pe mulţi localnici din Nucşoara.

În mesaje care ne-au fost trimise, mai mulţi locuitori ai comunei s-au declarat revoltaţi de faptul că această decizie a fost luată la nivel de „judeţ”, fără nicio consultare cu comunitatea locală.

„La noi nu cred că există dotări medicale pentru a trata astfel de boală. Iar cabana aia (Bahna – n.r.) şi centrul ăla de agrement sunt vai de mama lor. Alea nu-s bune nici de dispensar sătesc”, ne-a spus un sătean din Nucşoara.

Şi mai revoltat a fost (şi, probabil, încă este) primarul comunei, Ion Cojocaru. Într-o declaraţie oferită publicaţiei „Profit” din Curtea de Argeş, dl Cojocaru a spus că, în opinia sa, mai potrivit ar fi fost ca spaţii de carantină să fi fost amenajate la noul spital din Mioveni. „Spitalul ăla de milioane, atât de lăudat”.

„În dărăpănăturile alea (Centrul de Agrement şi cabana de vânătoare Bahna – n.r.) nu poţi să izolezi un virus. Acolo nici un animal nu-l poţi caza. Ce, a ajuns Nucşoara sat fără câini?”, a declarat primarul Cojocaru sursei citate.

sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here