Şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 45 şi 56 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, a anunţat în această dimineaţă biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Cei şase fac parte dintr-un grup organizat bănuit a se ocupa cu furturile de motorină. Ieri, Poliţia a efectuat 20 de percheziţii într-un dosar penal instrumentat de Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, privind săvârșirea de infracţiuni de furt calificat, cu sprijinul polițiștilor din cadrul secţiilor regionale de poliţie transporturi Craiova şi Galaţi, precum şi din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Dâmboviţa.

700 litri de carburant susceptibil a proveni din săvârșirea infracțiunilor ce fac obiectul cercetării şi 140 de recipiente susceptibile a fi fost folosite la săvârșirea faptelor au fost descoperite şi ridicate în urma percheziţiilor.

Din cercetări a reieșit că, în anul în curs, 19 bărbați cu vârste cuprinse între 28 şi 61 de ani, ar fi sustras motorină din locomotivele aparţinând unui operator privat de transporturi feroviare.

Cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite și ridicate cantitatea totală de aproximativ 700 de litri de carburant susceptibil a proveni din furt, 140 de recipiente susceptibile a fi fost folosite la săvârșirea faptelor, precum și documente şi înscrisuri.

19 persoane au fost conduse la sediul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, pentru audieri și dispunerea de măsuri legale, iar după administrarea probatoriului, şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 45 şi 56 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor, iar la acțiune au participat și jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş.

sursa info: Poliţia Argeş; sursa foto: arhivă Poliţia TF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here