Potrivit unei scrisori adresate Federaţiei Române de Fotbal, azi, şase dintre cele opt echipe angrenate în play-out-ul primei ligi de fotbal nu mai vor să joace restul etapelor de campionat rămase şi propun îngheţarea campionatului, după modelul deja legiferat la ligile a 2-a şi a 3-a, dar şi an alte campionate din Europa (dee xemplu Belgia sau Franţa).

În viziunea conducerilor celor şase echipe semnatare ale misivei, după acelaşi model folosit la ligile inferioare, sezonul acesta ar urma să nu mai retrogradeze nicio formaţie.

Echipele semnatare ale scrisorii sunt: Viitorul Constanţa, Politehnica Iaşi, FC Voluntari, Academica Clinceni, FC Hermannstadt Sibiu şi Chindia Târgovişte.

Dintre echipele semnatare, doar Viitorul Constanţa e scutită de emoţiile retrogradării, prin prisma locului ocupat în clasament şi a valorii lotului.

Celelalte două echipe din play-out, adică Dinamo şi Sepsi Sfântu-Gheorghe, nu au semnat scrisoarea, dorind să joace şi restul etapelor de campionat rămase. Ambele sunt echipe care, de asemenea, în mod teoretic, nu prea au griji privind o eventuală retrogradare.

Cele şase formaţii care doresc îngheţarea campionatului şi-au justificat doleanţa prin aceea că situaţia epidemiologică nu le permite să asigure securitatea jucătorilor.

Redăm mai jos câteva intre argumentele echipelor în discuţie:

  • Imposibilitatea reală de a respecta normele prevăzute în protocolul pentru reluarea antrenamentelor și perspectiva foarte probabilă a aceleiași imposibilități reale și pentru normele care vor viza reluarea competiției, dacă aceasta va fi permisă; 
  • Răspunderea penală care rezidă din aceste norme și pe care nu putem să ne-o asumăm, date fiind realitățile de infrastructură și financiare, atât generale cât și specifice fiecăruia dintre cluburile pe care le reprezentăm; 
  • Riscul de accidentări la care am supune jucătorii noștri în varianta unui program extrem de încărcat și în continuarea unei perioade de pregătire total nesatisfăcătoare; 

Deocamdată, pesemne, luată prin surprindere, Federaţia Română de Fotbal nu a dat un răspuns scrisorii celor şase cluburi.

În imaginea de sus, galeria celor de la Dinamo, care şi-ar dori ca meciruile rămase din actualul campionat să se joace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here