Săracul primar bogat: Florentin Pandele, cel mai bogat primar din România, e mai sărac azi decât acum un deceniu (ziarul Ring)

Date:

Share post:

Averea lui Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, Ilfov, considerat de presă ca fiind cel mai bogat primar din România, e mai sărac cu şase terenuri şi două case faţă de 2012, dacă ne luăm după declarațiile de avere depuse de acesta pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI) şi consultate de colegii de la ziarul Ring.

„Dacă e să dăm crezare acestor declarații, Pandele a pierdut sau înstrăinat case, terenuri, el nemaifiind titularul lor. Dar iată ce zic actele: în declarația de avere completată pe 27 aprilie 2012 (și aferentă anului 2011), Pandele, primar în Voluntari din anul 2000, deținea 10 terenuri, toate în Ilfov.

El deținea participații cuprinse între 18,75% și 100% din 5 terenuri intravilane (suprafețe de 500 mp, 2 X 549,38 mp, 1500 mp și 1740 mp), 4 terenuri forestiere (4 X 1152,14 mp) și 1 teren extravilan (60,000 mp). De asemenea, avea 3 case, în coproprietate, cu suprafețe de 200 mp, 200 mp și 240 mp.

În schimb, în declarația de avere din acest an (completată pe 15.06.2023), el mai are ”doar” patru terenuri. Și-a păstrat terenul extravilan de 6 hectare (pe care acum l-a trecut ca fiind in Sinești, Ialomița), unde are o participație de 25%, fiind coproprietar alături de Gheorghe Bucur, Costel Bucur, Bucur Vasilica.

De menționat că acest teren a fost dobândit prin moștenire. Per total, a ”pierdut” șase terenuri”, se menţionează într-un articol apărut azi în ziarul citat.

Florentin Pandele, 62 de ani, e căsătorit cu fosta crainică TV Gabriela Vrânceanu Firea şi e primar la Voluntari din anul 2000. Numele său, ca şi al consoartei sale (ambii, membri de vază ai PSD), a fost vehiculat în legătură cu scandalul azilelor groazei, dar, deocamdată cel puţin, nu a fost pus sub acuzare.

Articolul din care am citat mai sus poate fi lecturat integral aici.

sursa foto: Facebook/Florentin Pandele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Citeşte
ŞI

FC Argeș Basketball – CSM Focșani la Pitești Arena

Azi de la ora 18:00, în Sala Polivalenta Pitești...

Victorie clară la debut în Campionatul Mondial de Handbal feminin

România a debutat cu dreptul în primul meci din...

Dacian Cioloș, apel la unitatea dreptei și susținerea unui proiect prezidențial comun

„Să fim, în ultimul ceas, o generație de oameni...

Deșeurile de ambalaj: ce sancțiuni riscă firmele care nu respectă legislația și cum pot fi evitate

Firmele românești trebuie să respecte destul de multe legi...