Săptămâna viitoare, primăriile încep distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare pentru nevoiaşi

Date:

Share post:

„39.781 de pachete alimentare vor fi distribuite către primăriile din județul nostru, de săptămâna viitoare. Vor ajunge în toate cele 102 localități argeșene”, a transmis azi Prefectura Argeş.

„Fiecare pachet are o greutate de aproximativ 25 de kilograme și conține alimente de bază: făină, mălai, zahăr, orez, paste făinoase, conserve și ulei. De acest ajutor vor beneficia persoanele din categorii defavorizate.

– familii și persoane singure, beneficiare de venit minim garantat (un pachet pentru fiecare membru al familiei);

– persoane beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (un pachet pentru fiecare membru al familiei);

– familii și persoane aflate temporar în situații critice de viață, cum ar fi victimele calamităților, persoane cu grad de handicap grav și accentuat;

– persoane care locuiesc în așezări informale (adică persoane care nu au acte de proprietate asupra imobilelor ocupate) Pentru ultimele două categorii enumerate vor fi făcute anchete sociale de către asistenții sociali ai primăriilor și apoi fiecare persoană va primi câte un pachet cu alimente”, a mai informat Prefectura.

ATENŢIE – Aceste pachete cu ajutoare alimentare nu sunt o pomană din partea primarului, nici din partea Consiliului Judeţean, a Guvernului ori a vreunui partid politic. Ele sunt un cadou de la Uniunea Europeană pentru persoanele nevoiaşe din întreg spaţiul comunitar european.

Distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare se face prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanțat din Fondul Social European. Primăriile şi celelalte autorităţi locale doar le distribuie celor în drept să le primească.

Astfel de acţiuni au avut loc şi în anii precedenţi şi vor avea loc în fiecare an.

sursa foto: arhivă Prefectura Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular