„În perioada 8 – 11 august, opt ansambluri folclorice reprezentative din toate regiunile României și două ansambluri din Rusia și China vor participa la Festivalul/Concurs Național de Folclor Mioveni 2019, ediția I, organizat de Centrul Cultural Mioveni, Primăria și Consiliul Local Mioveni”, a anunţat primarul oraşului, dl Ion Georgescu.

În urma selecției ansamblurilor candidate, participanții la festival sunt:

*Ansamblul „Balada Humorului” din Gura Humorului, jud. Suceava,
*Ansamblul „Junii Brașovului” din Brașov, jud. Brașov,
*Ansamblul „Junii Podgoriei” din Ghioroc, jud. Arad,
*Ansamblul „Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca,
*Ansamblul „Bărăganul” din Călărași, jud. Călărași,
*Ansamblul „Someșul” din Jibou, jud. Sălaj (în imaginea de sus)
*Ansamblul „Zestrea” din Bacău, jud. Bacău,
*Ansamblul „Doina Bascovului” din Bascov, jud. Argeș.

Invitați speciali sunt ansamblurile Gaowa GAOWA Dancing Ensemble și Tribe Wildness Dancing Ensemble, ambele din Beijing, China și Ansamblul „Boiarîşnia” al Centrului Cultural Istra din Rusia.

Din juriu vor face parte, printre alţii, nume cu greutate în domeniu, cum ar fi Elise Stan, Ileana Vieru, Doina Isfanoni și Cătălin Oancea.

Festivalul va debuta joi, 8 august, în Centrul Civic, cu o Paradă a portului popular și primul spectacol artistic din cadrul concursului, seria spectacolelor continuând și în ziua de vineri, 9 august.

Duminică, 11 august, în Centrul Civic Mioveni, de la ora 19 va ava loc “Gala Festivalului”, un recital susținut de cântăreţul Constantin Enceanu, precum si evoluțiile de gală ale Ansamblului „Plai de Dor”, respectiv ansamblurilor invitate din Rusia și China.

sursa foto: Ansamblul folcloric „Someşul” Jibou/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here