În data de 09.05.2019, elevii Liceului Teoretic “Iulia Zamfirescu” au demarat o activitate de colectare a deșeurilor reciclabile, implicând atât voluntari de la ciclul primar, cât și membrii echipelor participante la concursul național ECOprovocarea. 

      În urmă unei campanii de promovare a nevoii de economisire a resurselor planetei, elevii au răspuns prompt, aducând maculatură, peturi, cartoane etc. pentru a fi depozitate într-un spațiu special amenajat din curtea exterioară a unității școlare, urmând a fi preluate de o firmă de salubritate pentru distribuirea lor la centrele de reciclare și prelucrare.

      Chiar dacă demersul inițiat va continua și în săptămânile viitoare, acest început de drum este promițător, ținând cont de faptul că elevii cu mic, cu mare au luat atitudine în ideea că fiecare gest, indiferent cât de insignifiant ar părea, poate contribui la ameliorarea dezastrului ecologic al planetei, o problemă pe care nu o conștientizăm sau refuzăm să o vedem din prismă beneficilor materiale. 

     Scopul activității a fost să atragem un semnal de alarmă cu privire la colapsul ecologic în care ne zbatem și cu care ne confruntăm zilnic.

Profesor coordonator: Gherghin Lavinia – Cristina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here