Poliţiştii de la Secţia 1 din Piteşti, ajutaţi de colegii lor de la Biroul de Operaţiuni Speciale din Poliţia Argeş (aşa-numiţii „mascaţi”) au reuşit, ieri, să prindă în flagrant de şantaj un individ din Piteşti.

Respectivul, un bărbat de 48 de ani, nu le era deloc necunoscut poliţiştilot din Piteşti, care ştiau că insul se îndeletniceşte, printre altele, şi cu cămătăria.

Flagrantul a fost realizat imediat după ce acesta a primit suma de 2.500 de lei, sumă care fusese solicitată prin amenințare și de care îl deposedase pe un bărbat de 60 de ani.

„Din cercetări s-a stabilit că începând cu luna mai 2020 până în prezent, prin constrângere, bărbatul ar fi pretins și primit de la persoana vătămată, aproximativ 14.000 de lei, în contul unei sume împrumutate de fiul persoanei vătămate.

În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi violare de domiciliu.

După depistarea în flagrant, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis la aceeași data de Judecătoria Pitești, polițiștii, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat o percheziție la locuința persoanei bănuite, ocazie cu care au identificat suma de aproximativ 10.000 de lei, a cărei proveniență nu a putut fi justificată.

Suma de bani a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor”, a transmis azi biroul de presă al Poliţiei Argeş.

Individul acuzat de şantaj şi de cămătărie a fost reţinut pentru 24 de ore aseară, urmând ca azi să fie prezentat unui judecător, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here