Şanse mari ca nicio localitate din judeţul Argeş să nu intre în carantină

Date:

Share post:

Prefectul Emanuel Soare a declarat, în această dimineaţă, la postul de televiziune B1, că în ședința de azi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se va hotărî purtarea măștii de protecție în grupuri mai mari de două persoane.

Masca urmează să fie obligatorie, în toate localităţile din judeţ, chiar şi în aer liber, nu doar în spaţii închise.

Măsura vine după ce mai multe localități din județ au fost în evaluare pentru carantinare. Prefectul nu susține însă această măsură extremă şi a spus că e puţin probabil să se recurgă la ea.

„Decât să izolăm oamenii la domiciliu, vom adopta alte măsuri. Dacă izolăm, carantinăm, iar oamenii nu adoptă comportamentul preventiv, n-am făcut nimic! (…) Vom propune în ședința CJSU de azi generalizarea purtării măștii de protecție și în spațiile deschise, oriunde este o aglomerare mai mare de 2-3 persoane.

De exemplu, sunt grupuri de tineri care ies în oraș și care nu folosesc acum masca, pentru că sunt în aer liber. Vom dubla distanța fizică, concomitent cu portul măștii”, a declarat prefectul Emanuel Soare la B1TV.

Şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care urmează, eventual, să fie luate decizii de genul celor menţionate aici, începe în această dimineaţă la ora 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_imgspot_img

Popular