În această dimineață, forţele speciale ale Poliţiei Române (aşa-numiţii „mascaţi”) desfăşoară nu mai puţin de 175 de percheziţii, în Bucureşti şi în alte 20 de judeşe din ţară, la mai mulţi indivizi cunoscuţi ca fiind samsari de maşini rulate.

Astfel de percheziţii au loc şi în judeţul Argeş. Celelalte judeţe unde se desfăşoară percheziţii similare sunt: Ilfov, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Indivizii sunt bănuiţi că aduc maşini rulate din Vestul Europei pe care le vând în ţară, însă fără a plăti niciun fel de taxe către stat.

Concret, indivizii comercializau maşini „fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35 de milioane de lei”, se arată într-un comunicat presă al Poliţiei Române.

sursa foto: arhivă Poliţia Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here